Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Megnyílt a vizes vb Budapesten

2022.06.18
18:36
2022.06.18
20:35
Forrás
MTI
Mintegy negyedórás műsorral nyitották meg hivatalosan is a vizes vb-t a Duna Arénában, Budapesten. Király Viktor és Brenka a 19. vizes vb hivatalos dalát, a Wawes című számot adták elő.

Ezt követően a Himnusz csendült fel, az óriáskivetítőkön pedig a magyar vizes portok legendás alakjainak fotói jelentek meg Hosszú Katinkától Benedek Tiborig. Végezetül Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin mondott beszédet, aki szerint soha nem volt példa olyanra a világon, hogy ilyen rövid idő alatt szervezzenek meg egy ilyen rangos versenyt. Magyarország 2017-ben rendezte a vizes vb-t, akkor nagyszabású showműsor zajlott a Dunán, erre most azonban a költséghatékonyság miatt nem volt lehetőség.

A rendkívül látványos megnyitón – melyen minden nézőnek egy villogó karpántot adtak ajándékba, amelyek csodálatos látványt nyújtottak, amikor a Duna Arénában kialudtak a fények – a legemelkedettebb pillanatot a magyar nemzeti himnusz jelentette. Erkel Ferenc dallamaira a kivetítőn a vizes sportok magyar olimpiai bajnokai tűntek fel, köztük a napra pontosan két évvel ezelőtt elhunyt vízilabdázó, Benedek Tibor is.

vizes vb
Király Viktor
Budapest
Duna Aréna

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű