Ugrás a tartalomra

Negyvenéves karrierjét ünnepeli Liszka Péter testépítő világbajnok

2023.10.16
15:39
2023.10.16
17:15
Forrás
Pannon RTV
Testépítő- és erős ember bemutató, modern tánc is látható volt a zentagunarasi színházban megtartott rendezvényen. A hatvanöt éves sportoló jelenleg is több versenyre készül.

Modern, kortárs, disco és hipp-hopp koreográfiák színesítették a testépítő bemutatóestet Zentagunarason. A NADS Dance Táncklub hazai és külföldi versenyeken is részt vesz. Népszerű a mozgásforma a gyerekek körében.

Tóth Malvinka, vezető, NADS Dance Táncklub, Zentagunaras: „Sok gyerek tehetséges, de attól függetlenül, hogy valaki éppen nem rendelkezik akkora tehetséggel, nyúlékonysággal, fejleszthető mind. Szükséges az átélés, tehát hogyha egy showdence koreográfiát táncolunk el, vagy akár egy kortárs koreográfiát, akkor az átélés is nagyon fontos.”

Liszka Péter sportolói tevékenysége mellett edzőként is tevékenykedik, az utánpótlás-nevelésen fáradozik. Az esten legifjabb követője is bemutatkozott, ahogy Kecskés Roni, zentagunarasi erősember is. A jubileumi rendezvényre külföldi és hazai testépítők is érkeztek. Elhatározás, kitartás, nagy önfegyelem és a cél szem előtt tartása kell ehhez a sporthoz - mondja Dósa Roland szabadkai testépítő, aki 35 évesen vágott bele a testépítésbe.

Dósa Roland, testépítő, Szabadka: „Az 50 évet kereken betöltöttem, és most sokszor huszonvalahány évesekkel versenyeztem, és jó eredményeket értem el. Volt, amikor győztem is, tényleg örültem, és hihetetlen volt nekem, hogy ennyi vagyok, ő meg annyi, de ugyanannyit edzettünk.”

Liszka Péter 18 éves kora után kezdett testépítéssel foglalkozni, autodidakta módon, amikor még nem volt elterjedt ez a sport a környéken. 1993-ban szerzett világbajnoki címet, négyszer volt Európa-bajnok, és 23 alkalommal országos bajnok, ebből 17-szer zsinórban. Elmondása szerint fanatizmus kell ehhez az életvitelhez, mindennapos edzés, és az étkezésben is sok-sok lemondás. Legemlékezetesebb szereplése 1991-ben egy angliai verseny volt.

Liszka Péter, testépítő, Zentagunaras: „A közönség visszatapsolta a szabad-bemutatómat, akkor sírtam, úgy lett először, meg utoljára, vagy nem tudom, nagyon ritkán szoktam azt, de akkor megkönnyeztem, úgyhogy az mindig bennem marad. Talán jobb érzés volt, mint a világbajnokság. A világbajnokságot nem tudtam felfogni, hogy még nyertem, kellett pár nap, hogy tényleg világbajnok vagyok.”

Liszka Péter 65 éves, negyven éve a testépítés szerelmese, aki most is azon fáradozik, hogy kijusson a következő világbajnokságra és több nemzetközi versenyre is a közeljövőben.

Liszka Péter
testépítő
világbajnok
Zentagunaras
Tóth Malvinka
NADS
tánc
Európa-bajnok

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.