Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nemzetközi szabadtüdős búvárversenyt tartottak Szabadkán

2019-05-12
14:02
2019-05-12
16:54
Forrás
Pannon RTV
A versenyen számos rekord is megdőlt. A szabadtüdős búvárkodás igazi extrém sportnak számít, hiszen nem ritka, hogy a résztvevők elájulnak a víz alatt.

A szabadkai búvárversenyre a budapesti csapat a tavalyi évben csak két versenyzővel érkezett, idén azonban már hatan jöttek. A versenyzők több kategóriában is megmutathatták magukat.

Bagó Marcel, versenyző, Magyarország: „Ma a dinamikus apnea monofin kategóriában indultam, illetve éppen most végeztem az úszássommal. Eddig nagyon eredményes a verseny, a mostani úszásommal országos csúcsot döntöttem, de a tegnapi versenyszámok is igen jól sikerültek.”

A hazai pályán versenyző Sisa Eleonóra elmondása szerint nagyon jól meg van szervezve a program.

Sisa Eleonóra, versenyző, Szabadka: „Nagyon jó a hangulat, ismerkedünk beszélgetünk. Ami azt illeti a versenyszámokat is jó nézni.”

A versenynek már nagy hagyománya van Szabadkán.

Milan Pavković, szervező: „Ma és tegnap Szabadkán 12. alkalommal tartották meg a Szerb országos és a vajdasági nyílt bajnokságot a szabadtüdős merülésben. Négy kategória volt: statikus apnea, dinamikus apnea, egy nagy uszonnyal, valamint vadászuszonnyal.”

Az extrém versenyen mintegy 30 búvár vett részt.

 

Szabadtüdős búvárverseny
Szabadka

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.