Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nemzetközi szabadtüdős búvárversenyt tartottak Szabadkán

2019-05-12
14:02
2019-05-12
16:54
Forrás
Pannon RTV
A versenyen számos rekord is megdőlt. A szabadtüdős búvárkodás igazi extrém sportnak számít, hiszen nem ritka, hogy a résztvevők elájulnak a víz alatt.

A szabadkai búvárversenyre a budapesti csapat a tavalyi évben csak két versenyzővel érkezett, idén azonban már hatan jöttek. A versenyzők több kategóriában is megmutathatták magukat.

Bagó Marcel, versenyző, Magyarország: „Ma a dinamikus apnea monofin kategóriában indultam, illetve éppen most végeztem az úszássommal. Eddig nagyon eredményes a verseny, a mostani úszásommal országos csúcsot döntöttem, de a tegnapi versenyszámok is igen jól sikerültek.”

A hazai pályán versenyző Sisa Eleonóra elmondása szerint nagyon jól meg van szervezve a program.

Sisa Eleonóra, versenyző, Szabadka: „Nagyon jó a hangulat, ismerkedünk beszélgetünk. Ami azt illeti a versenyszámokat is jó nézni.”

A versenynek már nagy hagyománya van Szabadkán.

Milan Pavković, szervező: „Ma és tegnap Szabadkán 12. alkalommal tartották meg a Szerb országos és a vajdasági nyílt bajnokságot a szabadtüdős merülésben. Négy kategória volt: statikus apnea, dinamikus apnea, egy nagy uszonnyal, valamint vadászuszonnyal.”

Az extrém versenyen mintegy 30 búvár vett részt.

 

Szabadtüdős búvárverseny
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.