Ugrás a tartalomra

Nemzetközi szabadtüdős búvárversenyt tartottak Szabadkán

2019.05.12
14:02
2019.05.12
16:54
Forrás
Pannon RTV
A versenyen számos rekord is megdőlt. A szabadtüdős búvárkodás igazi extrém sportnak számít, hiszen nem ritka, hogy a résztvevők elájulnak a víz alatt.

A szabadkai búvárversenyre a budapesti csapat a tavalyi évben csak két versenyzővel érkezett, idén azonban már hatan jöttek. A versenyzők több kategóriában is megmutathatták magukat.

Bagó Marcel, versenyző, Magyarország: „Ma a dinamikus apnea monofin kategóriában indultam, illetve éppen most végeztem az úszássommal. Eddig nagyon eredményes a verseny, a mostani úszásommal országos csúcsot döntöttem, de a tegnapi versenyszámok is igen jól sikerültek.”

A hazai pályán versenyző Sisa Eleonóra elmondása szerint nagyon jól meg van szervezve a program.

Sisa Eleonóra, versenyző, Szabadka: „Nagyon jó a hangulat, ismerkedünk beszélgetünk. Ami azt illeti a versenyszámokat is jó nézni.”

A versenynek már nagy hagyománya van Szabadkán.

Milan Pavković, szervező: „Ma és tegnap Szabadkán 12. alkalommal tartották meg a Szerb országos és a vajdasági nyílt bajnokságot a szabadtüdős merülésben. Négy kategória volt: statikus apnea, dinamikus apnea, egy nagy uszonnyal, valamint vadászuszonnyal.”

Az extrém versenyen mintegy 30 búvár vett részt.

 

Szabadtüdős búvárverseny
Szabadka

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.