Ugrás a tartalomra

Online sorsolták ki a 13. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

2020.09.29
13:30
2020.09.29
16:37
Forrás
MTI, Pál Károly és Kósa Sándor
A versenyt október 10-én és 11-én tartják.

Online sorsolták ki a járványügyi helyzet miatt a 13. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét. A versenyt október 10-én és 11-én tartják a budapesti Hősök tere körül felállított különleges pályán, ez alkalommal közönség nélkül.

Az érdeklődők a magyar közmédia közvetítésével követhetik a programokat. Egyszerre kell őriznünk a vágta értékeit és figyelnünk a biztonságra, ezért döntöttünk úgy, hogy idén közönség nélkül rendezzük meg a versenyt.

Reméljük, a megszokott hangulatot a készülékeken keresztül is át tudjuk adni - mondta Lázár Vilmos. A Nemzeti Vágta elnöke kiemelte, biztonsági és járványügyi protokollt készítettek, hogy a biztonságra maximálisan figyelve szervezzék meg az eseményt.

Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató kitért arra, hogy a televízión keresztül minden programot figyelemmel kísérhetnek a nézők, a kishuszár vágtát, a méneshajtást a szilvásváradi lipicai ménessel, a történelmi bemutatót, a magasugrató- és kocsitolóversenyt, valamint a nemzetközi futamot. Utóbbit ezúttal Magyarországon élő külföldi lovasok részvételével rendezik meg.

Az előfutamokat a szombati versenynapon rendezik meg, ezek első két helyezettje és a legjobb időt futó 3. helyezett jut be a másnapi elődöntőkbe. A döntőt október 11-én rendezik meg.

Vajdasági érdekeltség a 2020. évi Nemzeti Vágtán:

3. előfutam - Békéscsaba (Cékus Noémi a Coprával)
4. előfutam - Temerin (Nagy Arnold a Fantáziával)
5. előfutam - Oromhegyes (Dudás József a Londonnal), és Mezőberény (Kósa Sándor lova a Déva Jutka Vámos Mercédesszel)
6. előfutam - Szabadka (Báló Attila a Montanával)
10. előfutam - Zenta (Gulyás Szabolcs a Déva Szándékkal), és Kishegyes (Cékus Árpád és a Bessie)
11. előfutam - Látrány (Kósa Sándor lova a Pipacs Kövesdy Zsolttal                                                                                 12. előfutam – Érd (Hugyik Attila lova az Április Szőke Tamással)
 

Nemzeti Vágta
előfutam
verseny
Budapest
online sorsolás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.