Ugrás a tartalomra

Óriási bravúrral 30-28-ra győzték le Izlandot a magyarok

2023.01.14
22:11
2023.01.14
22:17
Forrás
MTI, RTS, M4Sport
A magyar férfi kézilabda-válogatott óriási bravúrral 30-28-ra legyőzte Izlandot az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.

Az 53. percben az északi szigetország csapata még 28-25-re vezetett, ám a magyarok Mikler Roland kapusbravúrjaira alapozva egy 5-0-s sorozattal zárták a meccset. Legeredményesebb játékosuk Ancsin Gábor volt hat góllal. A magyarok - akiknek a célja a legjobb hét közé jutás - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört, a göteborgi középdöntőben pedig az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkoznak.

A magyarok továbbjutása a középdöntőbe egyébként már korábban biztossá vált, mivel Portugália 32-24-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a csoportkör második fordulójában a svédországi Kristianstadban.

A szerbek vasárnap Németország ellen játszanak 18 órától. Nehéz összecsapásra számít a válogatott szövetségi kapitánya, a spanyol Antoni "Toni" Gerona. Kiemelte, a németek nagy favoritnak számítanak, ezért a maximumot fogják nyújtani. Sokkal rámenősebbnek kell lenniük, mint az első fordulóban Algéria ellen, akiket 36:27-re vertek. A németek tele vannak önbizalommal, kemény lesz, de készen állunk a megmérettetésre, kulcsfontosságú lesz a védelem - tette hozzá a szerbek kapitánya. Az E-csoport mérkőzése vasárnap 18 órától kezdődik a lengyelországi Katowicében.

kézilabda
Magyarország
Izland
Szerbia
Németország
világbajnokság

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.