Ugrás a tartalomra

Rendkívül tömeges a magyarkanizsai úszó- és futófesztivál

2018.08.11
15:55
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Hivatalosan szombaton délelőtt tízkor startolt a magyarkanizsai nemzetközi úszó- és futófesztivál, amelyre idén is több százan neveztek. Ez a község egyik legnagyobb rendezvénye.

Már kora délelőtt megtelt úszni és futni vágyókkal a magyarkanizsai Tisza-part, ahol a résztvevők több kategóriában is nevezhettek. Az idei év leghosszabb távja úszásban a 7,5 kilométer volt, amelyen a legjobbnak az óbecsei Farkas Tamás bizonyult. „Próbáltam a minimális erőt belefektetni a versenybe, de hát így is sikerült nyernem. Rögtön a rajt után tudtam egy kis előnyre szert tenni, és a végéig aztán csak azt növeltem.”

Az úszók után a délután természetesen a futóké, akik birtokba vehetik Magyarkanizsa utcáit. Több kategóriában is nevezhettek a résztvevők, mint például a 21 kilométeres félmaratoni táv. 

A magyarországi Tatabányáról is érkezett egy nagyobb csoport a fesztiválra. Bozó Pál, Tatabánya, Magyarország: „Én körülbelül 20 éve járok, majdnem minden évben. Úsztam is, az idén csak a 21 kilométerre, a félmaratonra jelentkeztem.”

Nem volt egyszerű dolga a szervezőknek, mivel az újításoknak köszönhetően jóval nagyobb a részvétel a rendezvényen. Mészáros Kornél, szervező: „20%-al emeltük a résztvevők számát a tavalyi évhez képest, már az online bejelentkezések meghaladják a tavalyi év összes nevezőjének a számát. Csak jókat tudok mondani, a kísérleti jelleggel indított számaink, mint a 7,5 kilométeres úszás hatalmas érdeklődésre talált, ugyanúgy az összetett versenyszámok.”

Az úszó- és futófesztivál Magyarkanizsa egyik legjelentősebb rendezvénye, amelyre az önkormányzat is kiemelt figyelmet fordít. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A hagyományőrzés mellett teljesen meg is újult a rendezvény, mind a versenyszámok tekintetében, az úszásnál, a futásnál egyaránt, mind pedig egyáltalán a környezet tekintetében. Nagyon sokat költöttünk arra, időt, energiát és pénzt is, hogy a Tisza-partot megújítsuk, hogy a Tisza-partra minél több rendezvényt le lehessen hozni, és mivel a maraton mindig is a Tisza-parton indult és fejeződött, én úgy látom, hogy nagyon szépen be tudták lakni a szervezők.”

A szünetben a szabadkai Chick Norris Band szórakoztatta a versenyzőket és nézelődőket egyaránt.

Magyarkanizsa
Tisza
úszó
futó
fesztivál
maraton
Fejsztámer Róbert

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.