Ugrás a tartalomra

Sikeres szezont tudhatnak maguk mögött a magyarkanizsai úszók

2021.10.03
16:50
2021.10.03
17:14
Forrás
Pannon RTV
Egyéniben és csapat szinten is kiemelkedően szerepeltek a magyarkanizsai Shark Sportegyesület úszói. A fiatal csapat összesítésben az idei szezonban második helyen végzett országos szinten.

A nyár folyamán rengeteg versenyen jártak a magyarkanizsai Shark Sportegyesület úszói. A sportolók jobbnál-jobb eredményeket értek el, egy közülük a martonosi Kószó Patrik is, aki három éve kezdett el úszással foglalkozni. „Ez volt az első szezonom, ahol eredményeket is el tudtam érni és végig úsztam az egész szezont. Az országos bajnokságon harmadik helyet értem el a korosztályomban és összesítettben 11-ik lettem.”

A nyár folyamán keményen edzettek a fiatalok, hogy a versenyeken a legjobb formájukat tudják hozni. Beharović Enis, edző, Shark Sportegyesület, Magyarkanizsa: „Véget ért a nyílt vízi bajnokság, ami június végétől szeptember második hétvégéig tartott. Szép eredményeket elért a csapat, a második helyen végzett az országos csapatversenyen. Mindenkire, minden gyerekre, minden szülőre személy szerint büszke vagyok. A szülők nagyon sokat szurkoltak, a gyerekek pedig nagyon sokat edzettek a nyáron.”

Az egyesületen belül közel 50 fiatallal foglalkoztak a nyáron és közülük 18-an próbálhatták ki magukat versenyhelyzetben. Mészáros Kornél, elnök, Shark Sportegyesület, Magyarkanizsa: „A jövőbeli tervek azok, hogy még több versenyre elmenjünk, még több versenyre elmenjünk, még jobb eredményeket elérjünk, még több versenyzőnk, úszónk legyen, aktiválni szeretnénk a fiatalokat, bár így is a mi csapatunk volt a legfiatalabb átlagéletkorú, de szeretnénk még több még fiatalabb versenyzőt is aktiválni.”

A munka nem áll meg, a fiatalok jelenleg a helyi Gyógyfürdőben készülnek a következő szezonra.

Shark Sportegyesület
úszás
Kószó Patrik
Beharović Enis
Mészáros Kornél

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.