Ugrás a tartalomra

Sokat javított helyezésén Saghmeister

2022.01.02
20:15
Forrás
Pannon RTV
Sikeresen teljesítette a Dakar vasárnapi szakaszát is Saghmeister Gábor.

A szabadkai motoros sokat javított szombati 139. idejéhez képest, ezúttal a 111. helyen ért célba.

Gyenes Emánuel is sikeresen zárta a napot, a szerelők nélküli mezőnyben a 16. helyen áll, míg Saghmeister ugyanebben a kategóriában a 26. pozíciót foglalja el.

A motorosoknál egyébként összetettben az ausztrál Daniel Sanders, míg az autósoknál a katari Nasser Al-Attiyah vezet.

A Dakar hétfőn is folytatódik, a versenyzők Hailból Al Artawija felé veszik az irányt.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Szerintem nagyon nehéz nap volt. 220 kilométer volt az első gyorsasági szakasz, tele volt technikai megoldásokkal, úgyhogy, aki nem képzett motoros, szerintem itt nem tudott volna mit kezdeni. Nagyon sok motorost láttam, hogy volt problémájuk. Volt ezen a pályán olyan rész is, ahol nem volt elég a motorcross tudás, hanem kellett a hardenduro tudás. Fel kellett mászni ezzel a nagy motorral. Sikerült megoldani mindent. Van egy problémám, egy szűk felmenőben egy autó és én nem nagyon fértünk el és ráhajtott a lábamra, nem tudom, hogy mi lesz később. Megpróbálom fájdalom-csillapítóval megoldani a helyzetet. Remélem nem dagad meg annyira, hogy a csizmámat holnap ne tudjam felhúzni.”

Saghmeister Gábor
Dakar
Gyenes Emanuel

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.