Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter pillangón

2019.12.07
20:51
Forrás
MTI
A vajdasági származású Szabó Szebasztián magyar színekben ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A 23 éves versenyző 2017-ben Koppenhágában még szerb színekben lett bronzérmes ebben a számban. Szabó Szebasztián most a döntőben tökéletesen kapta el a rajtot és 22.35-ös idővel másodiknak érintette a falat.

Az idővel nem vagyok elégedett, ugyanis két héttel ezelőtt Londonban 22.13-at úsztam, aminél alapvetően most szerettünk volna jobbat. Ha minden rendben lett volna velem, akkor csalódott lennék, hiszen az aranyért jöttem, de a körülmények tükrében örülök annak, hogy tudtam hozni egy érmet - fogalmazott a vajdasági sportoló.

Szabó pályafutása első érmét szerezte magyar színekben világversenyen. Övé a magyar küldöttség kilencedik érme.

Szabó Szebasztián
úszó
Európa-bajnokság

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.