Ugrás a tartalomra
FoNet/Sportminisztérium

Szerbia pályázik a 2028-as EB és a 2030-as VB megrendezésére

2018-11-24
11:03
2018-11-24
11:15
Forrás
b92
Most már hivatalos, hogy Románia, Bulgária, Görögország és Szerbia közösen pályázik a 2028-as Labdarúgó Európa- és a 2030-as Világbajnokság megrendezésére - jelentette be Vanja Udovičić.

Vanja Udovičić szerb ifjúsági és sportminiszter az után jelentette be, hogy találkozott az említett országok illetékes minisztereivel. Amennyiben valamelyik nemzetközi sportesemény szervezési jogát megkapja az említett négyes, az többszörösen jó hatással lesz más ágazatokra is, mint például az infrastruktúrára, a turizmusra, a gazdaságra, a kultúrára és az ország technológiai fejlődésére is - mondták az illetékesek.

A 2030-as világbajnokság megszervezésére az Argentína, Paraguay és Uruguay alkotta trió is pályázik.

Szerbia
labdarúgó
Eb
vb

Most

22:00

Tragédiák a túlzsúfolt Mount Everesten

Három indiai hegymászó halt meg a Mount Everesten (Csomolungma) az elmúlt napokban, és ezzel hétre emelkedett az idei, tavaszi mászószezon halálos áldozatainak száma – közölték a nepáli hatóságok.
20:09, Frissítve: 20:18

Az egész világon felborult az időjárás

Kettéhasadt Chilében a hatalmas Dél-patagóniai jégmező - a tudósok szerint ez arra figyelmeztet, hogy a klímaváltozás hatása még a korábbi feltételezésekhez képest is sokkal súlyosabb.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.