Ugrás a tartalomra

Szőke István emléktorna Adán

2022.01.14
16:56
2022.07.01
14:42
Forrás
Pannon RTV
Az adai Szőke István, kézilabdás berkekben csak Suróként ismert kiváló sportoló emlékére tartottak emléktornát Adán, ahol U12-es és U14-es korosztályos csapatok mérték össze tudásukat, akik mindemellett tapasztalatot is gyűjtöttek a pályán.

Benépesült péntek délután az adai Sportcsarnok, ahol a 2015-ben elhunyt, nemzetközi elismertségre szert tett volt kézilabda játékos és edző, Szőke István tiszteletére szerveztek emléktornát. A sporteseményre örömmel fogadta a meghívást Szőke Irén, a rendezvény névadójának özvegye. „Ha van fenn másvilág, akkor most nagyon boldog ezen a napon szerintem, mert az élete volt a kézilabda. Szívvel-lélekkel csinálta, nem létezik, hogy van még valaki, aki így csinálja.”

A mostani Emléktornát idén először szervezte meg a Halász József Női Kézilabda Klub azzal a céllal, hogy a legendás Szőke István neve és munkássága ne merüljön feledésbe a kézilabdasport történelmében.

Urbán Mónika, elnök, Halász József NKK, Ada: „A Szőke István Emléktorna azért fontos nekünk, mert a Szőke Pista bácsi nagyon sokat tett az adai kézilabdáért. Úgy a kézilabda terén, tehát amit ő elért eredményeket a játékával, valamint a későbbiekben, ahogy a fiú és a lány csapatokat is edzette. Lány csapattal fejezte tulajdonképpen a pályafutását itt Adán és nekünk, sok edzőnek és a vezetőségi tagoknak még az edzője volt.”

Radinacról, Belgrádból és Muzslyáról érkeztek csapatok a rendezvényre, hogy megmérkőzzenek az adai Halász József NKK növendékeivel. A helyi klub vajdasági szinten is elismert a kiváló utánpótlás nevelésben nyújtott munkásságáért.

Rajko Prodanović, főtitkár, Vajdasági Kézilabda Szövetség: „Fontos, hogy minél több gyermek megszeresse a kézilabdát, és látom, hogy a múlt évben sokan bekapcsolódtak az itteni klubok munkájába. Boldoggá tesz, hogy látom, hogy Adán évről évre jobban teljesítenek, valamint, hogy minden alkalommal újabb és újabb komoly meccseket rendeznek. Mi, mint a Vajdasági Kézilabda Szövetség, mindig itt leszünk, mint a támaszuk, főleg az utánpótlásnak.”

Az U12-es és U14-es korosztálynak szervezett emléktornát a tervek szerint ezentúl minden évben megszervezik Adán.

kézilabda
Szőke István
emléktorna
Ada

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.