Ugrás a tartalomra

Találkozót szerveztek Davor Štefanekkel Szabadkán (videó)

2016.09.22
05:15
2020.02.25
08:46
Találkozót szerveztek az olimpiai bajnok Davor Štefanekkel a szabadkai Đuro Salaj Általános Iskolában, ma délben
Találkozót szerveztek az olimpiai bajnok Davor Štefanekkel a szabadkai Đuro Salaj Általános Iskolában, ma délben. Mindenki kitörő örömmel fogadta a szabadkai olimpikont. Az olimpikonnal való találkozás célja a sport népszerűsítése és a sport értékeinek ismertetése volt a fiatalok körében. Davor Štefanek rögtönzött bemutatót is tartott a szabadkai Spartacus birkózóival, a sport legalapvetőbb fogásairól. Davor Štefanek, olimpiai bajnok birkózó: "Az a célunk, hogy minél több iskolába menjünk és csináljunk ilyen birkózó promóciót, hogy minél több gyerek eljöjjön a terembe és edzenek. Ha 150 gyerekből aztán csinálunk egy Davor Štefaneket vagy Sreten Damjanovićot, az nekünk nagyon nagy eredmény, és szerintem van eddig 2-3 birkózó ebben az iskolában és ezután lesz biztosan egy 10-20 gyerek, aki majd akar jönni birkózásra és maradjon egy, akiből lesz birkózó, nekünk már az nagy eredmény." Az iskola tornatanárnője szerint is fontos a sportra való nevelés már a korai gyermekkorban. Ostojić Melitta, tornatanár, Đuro Salaj Á. I., Szabadka: "Minden sportág fejlesztése nagyon érdekes és nagyon időszerű, miért? Azért mert az ifjúság kell hogy foglalkozzon sporttal és meg kell, hogy ismerje azokat a sportolókat is, olyan sportágakban, amelyek egyéni sportágak és így a birkózó Davor Štefanek olimpiai bajnokunk egy megfelelő alkalom volt."



A Đuro Salaj Általános Iskolának már van saját birkózója. Ő is nagyon örült, hogy személyesen találkozhatott az olimpikonnal. Raffai Dávid, nyolcadik osztályos tanuló: "Én már lassan egy éve, hogy fogok birkózni, és ez egy nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy eljött hozzánk." Az olimpikon arra biztatta a fiatalokat, hogy foglalkozzanak minél tömegesebben birkózással, hiszen ez egy szép és humánus küzdősport. Ugyanakkor bejelentette, hogy október elsejétől hivatalosan is visszatér a Spartacusba öt év kihagyás után, és a célja, megnyerni a szerbiai bajnokságot."
Davor Štefanek
olimpikon
népszerűsítés
birkózás

Most

16:29, Frissítve: 16:43

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.