Ugrás a tartalomra

Újra nézők előtt játszhatnak meccseket a magyar stadionokban

2020.05.28
13:22
2020.05.28
13:40
Forrás
MTI, m4sport.hu, magyarkozlony.hu
A Magyar Közlöny legutóbbi, május 27-i számában megjelentek alapján ugyanis a magyar kormány megengedi, hogy a szabadtéri rendezvényeken a helyszínen tartózkodjanak az emberek.

A tervek szerint a szabadtéri rendezvényeken lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani a nézők között.

A szurkolók csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis három széket üresen kell hagyni két ember között, illetve a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket sem lehet használni.

Egyébként június elsejétől Szerbiában is engedélyezik a nézők jelenlétét a szabadtéri sportrendezvényeken, így a labdarúgó mérkőzéseken is.

Az alábbiak állnak a magyarországi rendelet sporteseményekre vonatkozó részében:

Kulturális és sportrendezvények látogatására vonatkozó közös szabályok

(1) Ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők – a páholyok kivételével –

a) csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és

b) a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) kell biztosítani.

(2) A szabadtéri rendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen

a) a páholyokban,
b) a szabadtéri rendezvény szünetében,
c) a szabadtéri rendezvény létesítményének területén, illetve a szabadtéri rendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben, valamint
d) az olyan szabadtéri rendezvényen, amely helyszínén ülőhelyek nem kerültek kialakításra.
(3) Az e rendelet szerinti védelmi intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége.
(4) A szervező gondoskodik a szabadtéri rendezvény azon látogatójának szabadtéri rendezvény helyszínéről történő
eltávolításáról, aki e rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegi.

Ezek az előírások május 28-ától, azaz csütörtöktől érvényesek Magyarország egész területén.

Hogy az OTP Bank Ligában valóban visszatérhetnek-e a nézők a lelátóra, az a bajnokságot szervező Magyar Labdarúgó Szövetség állásfoglalásától függ. Jelenleg még az újraindításról döntő határozat szerinti protokoll van életben, miszerint a sportzónában, tehát a pályán, a kispadokon és az öltözőben csak frissen tesztelt személyek tartózkodhatnak, míg a többi részében, kivéve a páholyokat, pedig saját felelősségre a sajtó és a rendezői munkatársak.

A bajnokság és a Magyar Kupa mérkőzései a koronavírus-járvány miatti szünetet követően múlt szombattól folytatódtak zárt kapuk mögött.

stadion
meccs
labdarúgás
magyar
néző
lelátó
mérkőzés
szabadtéri
sportesemény

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.