Ugrás a tartalomra

Világos Adriana Szerbia legsikeresebb fiatal sportolója

2021.12.27
11:58
2021.12.27
17:09
Forrás
Pannon RTV
A 17 éves kishegyesi lány Belgrádban vette át az elismerést.

Világos Adriana lett Szerbia legsikeresebb fiatal sportolója. Facebook bejegyzésében azt írta, számára ez nagyon nagy megtiszteltetés. A Szerbiai Olimpiai Bizottság egy év kihagyás után hirdette ki a 2021-es rangos díjak nyerteseit. A legeredményesebb sportolókat, csapatokat és edzőket jutalmazták.

A tizenhét éves fiatal lány kiskora óta foglalkozik sporttal, de a gerelyhajításhoz, bevallása szerint, véletlenek sorozata vezette. Napi másfél óra edzés nem esik nehezére. Ez a tanulásban sem hátráltatja de a barátokra kevesebb idő jut - mondta el a Szabadkai Magyar Rádiónak adott nyilatkozatában. Edzője az édesanyja. Jelenleg Splitbe egy kéthetes edzőtáborba készül, jövőre pedig világbajnokságra szeretne kijutni.

Világos Adriana, gerelyhajító, év fiatal sportolója: „Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy megkaphattam ezt a díjat, és hogy ott lehettem ezen a gyönyörű eseményen főleg ilyen sportolókkal, akik már szinte szerbiai sportlegendának számítanak. Jövőre világbajnokság lesz az U20-as korosztálynak, amit idén is megtartottak. Ott szeretnék jól teljesíteni, ha ez lehetséges. Szeretném megvédeni a címemet. Jövőre tervezünk először nemzetközi mezőnyben felnőtt versenyen részt venni, hivatalosan. Az Európa-bajnokság Münchenben lesz megtartva, ha megszerzem a normát, akkor oda tervezünk menni.”

Világos Adriana
Szerbiai Olimpiai Bizottság
díj

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.