Ugrás a tartalomra
statikus
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Világrekord született a szabadkai búvárversenyen

2017-11-11
19:12
2017-11-11
19:46
Forrás
Pannon RTV
A Szerbia Téli Kupa és a Vajdaság Nyílt Bajnokság programjában három versenyszámban mérték össze erejüket és tudásukat a versenyzők.

A statikus apnea versenyszámban, vagyis arccal lefelé fordulva, a víz alatt lebegve, egyetlen lélegzetvétellel a belgrádi Branko Petrović nem kevesebb, mint 10 perc 45 másodpercet töltött el. A CMAS szerint ez világrekord a férfiak mezőnyében.

statikus apnea

Branko Petrović, Belgrád: „Ami az eredményeket illeti, egyértelműen elégedett vagyok, mert ez egy új világrekord. Viszont kicsit alacsonyabb az edzéseken elért eredményeinktől. Figyelembe véve, hogy a levegő kicsit fojtogató volt, és ez kihatott a teljesítményemre és a segítőmére is, egyértelműen elégedett vagyok a csapatunk eredményével.”

dinamikus apnea

Dinamikus apneában, vagyis uszony nélküli búvárúszásban a férfiak mezőnyében Nenad Pavković lett az első, aki 125 métert tett meg egy lélegzetvétellel. A nők kategóriájában Sisa Ágota 69 és fél méterrel első lett, míg testvére, Sisa Eleonóra 59 méterrel másodikként végzett.

Sisa Eleonóra, Szabadka: „Szerintem elég jól sikerült, mert ahhoz képest, hogy nem edzettem, 59 métert úsztam. Ezzel elégedett vagyyok, mert nincs messze a saját rekordomtól.
- Mennyi a saját rekordod?
- 63 méter körül van.”

A sporteseményt a Spartacus búvárklub immár tizenharmadszor rendezte meg. Szabadkán 1982 óta működik a Spartacus búvárklub, amely a versenyszerű búvárkodás mellett a víz alatti mentésekben is közreműködik.

búvár
Szabadka
verseny
világrekord
statikus apnea

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű