Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Derűre ború

2021.01.03
07:52
2021.01.03
12:40
Forrás
Pannon RTV, RHMZ
Felhős, borult égre számíthatunk hétfőtől - derül ki az időjárás-előrejelzésekből. Több helyen megélénkül a szél. Vajdaságban a hőmérő higanyszála 2 és 10 fok között fog ingadozni - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A jövő héten Szerbia nagy részén csapadékosabb idő várható, a hegyekben pedig akár havazás is előfordulhat.

Vasárnap délelőtt erősen felhős, borús időjárás volt Palicson. Hajnalban esett is az eső. A hőmérő négy fokot mutatott.

Alig lehetett látni embereket a tó mellett sétálni vasárnap délelőtt. A helyiek inkább a piacra mentek, hogy beszerezzék az ebédhez a hozzávalókat. Holló Antal több éves tapasztalataira támaszkodva azt mondta, idén elkerül bennünket a hideg tél.

Holló Antal, elárusító: „Jó lenne azért minél csapadékosabb, hogy legyen. Ha valamennyi hó lesz, nem hiszem, hogy sok lesz itt. Úgy gondolom, hogy ez a Pannon-síkságot az idei tél körülbelül úgy saccolom, magyarosan mondva, hogy el fogja kerülni, de hát azért várva várjuk a havat, mert szeretjük úgy, mint valamikor ezelőtt húsz-harminc-negyven éve, akkor is voltak havazások.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Hó nélkül nem igazi a tél - sokan így gondolják. Az emberek többsége, de leginkább a gyerekek várják már az idei tél első komolyabb havazását.

Gulyás Oldal Mátyás, Ludas: „Igen, várom én is, meg az unokáim is, el vannak készítve a szánkók.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A meteorológiai előrejelzések azt mutatják, hogy a várakozás nem az előttünk álló napokban fog megszűnni. Csak a hegyekben van kilátás havazásra. Egymás után érnek bennünket a mediterrán ciklonok, illetve azokhoz tartozó frontjai - mondja Kovács Géza klímakutató.

Kovács Géza, klímakutató: „A mostani számítások szerint a hőmérsékleti értékek szinte végig fagypont felett lesznek, legalábbis a maximálisak, ha esik is valami az éjszakai órákban esetleg, az el is olvad gyorsan. Egyelőre hótakaró képződésre hosszabb, tehát napokig tartó hótakaró képződésre jelen számítások szerint még nem látható.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A klímakutató azt is elmondta, hogy szerdától egy komolyabb esőzés várható. A hosszútávú előrejelzések azt mutatják, hogy egész januárban kiegyensúlyozott időjárás várható térségünkben. Előreláthatólag nem lesznek szélsőséges mínusz értékek.

időjárás
borút
felhős
eső

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.