Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egymást érik a különböző kirakodóvásárok Újvidéken

2020-09-25
19:59
Forrás
Pannon RTV
A Kézműves utca rendezvény mottója az ötletből a valóság, és elsősorban a kreatív, hobbi- és mikrovállalkozóknak ad lehetőséget a portéka bemutatására és értékesítésére.

Az újvidékiek körében a már jól ismert házi söröket és borokat, továbbá a különleges zöldségekből készült szószokat és a nagymama receptje szerint sütött kalácsokat kínálták a kiállítók. Marta Aničić és Vesna Perišić vásárlással támogatja a kisvállalkozókat: „Támogatjuk a vállalkozás minden formáját, és rendszeresen ott vagyunk az ilyen jellegű rendezvényeken.”

„Minden hirdetést kísérünk, az interneten van belőle a legtöbb, ezt most a facebookon láttuk meg, de mindent kísérünk, és szeretünk ellátogatni a rendezvényekre.”

A kis földterülettel rendelkező gazdaságok a kirakodóvásárokon szerezhetnek fogyasztóközönséget. Bácsi Aranka szerint a nyersanyag feldolgozásával lehet csak jövedelmet megvalósítani: „Élvezetből csináltuk, most már ötödik éve, ezt a részét, amit én csinálok, ez most már egy komolyabb dologba ment át, megyünk az árral, ami nem rossz dolog, mert élvezzük.”

A Kézműves utcában pikáns ízesítésű szószokat is lehetett kóstolni, vásárolni. Saša Nikolovski óbecsei kisvállalkozó a biokertjében termelt fűszerekből és zöldségekből készíti a különlegességeket: „Nagyon hiányoztak a fesztiválok Újvidéken, mégis ez a fő hely, ahova jövünk árulni a mártásaimat. Most fölébredt Szabadka is, októberben megyünk oda is, de Újvidék az, aki szereti a pikáns dolgokat.”

A Kézműves utca rendezvényt másodízben tartották meg. A tapasztalat szerint igény mutatkozik a különleges termékek iránt – mondta Nemanja Milutinović, társszervező: „Egyre több kiállító jelentkezik, a látogatottság is jó, vásárolnak az emberek, nagyon sok érdekes termék megtalálható, amit otthon készítenek, ez mind kézimunka. Egy tartalmas barátkozás, és mindenkit szeretettel várunk máskor is.”

Az újvidéki és környékbeli kézművesek legközelebb október 2-án és 3-án, az Éjjeli Bazáron kínálhatják termékeiket.

Újvidék
kézműves
kézműves termék
kézműves sör

Most

Népszerű