Ugrás a tartalomra
Pixabay

Egyre több szupervihar alakulhat ki Európában

2021.03.04
14:42
Forrás
www.elobolygonk.hu
A klímaváltozás hatására egyre több extratrópusi ciklon alakul ki, amelyek a trópusok és a mérsékelt égöv határán keletkeznek.

Ezek akár közepes hurrikán erejével csaphatnak le a nyugat-európai országokra, valamint térségünkben is. A folyamatot a tengeri áramlatok átalakulása, a tenger melegedése, valamint a jég olvadása is befolyásolja. A ciklon kialakulása a trópusok és a mérsékelt égöv határterületén a hideg és a meleg, nedves levegő egymásnak feszülése során keletkezik.

Európa
vihar

Most

14:01

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!