Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Éhező jegesmedvék egy orosz településen

2019-12-06
10:04
Forrás
sokszinuvidek.hu
Több mint 50 éhező jegesmedvét számoltak össze egy észak-oroszországi faluban, írja a BBC.

A településen mindenkinek azt javasolják, maradjon otthon, az iskolákat pedig őrzik, hogy megvédjék a lakosokat a medvéktől. A környezetvédők szerint az éghajlatváltozás az oka a medveinváziónak, mivel a partvidéken nem elég vastag a jégtakaró, így a medvék a falvakba kényszerülnek élelemért. Más szakértők szerint a jegesmedvék látogatásai mára olyan gyakoriak a településen, hogy az ott élő 700 lakost véglegesen evakuálni kell. A faluban lévő állatok felnőtt egyedek, de vannak köztük anyamedvék a bocsaikkal, és mindegyik medve nagyon vékony.

jegesmedve
éhezés
Oroszország

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.