Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Éhező jegesmedvék egy orosz településen

2019-12-06
10:04
Forrás
sokszinuvidek.hu
Több mint 50 éhező jegesmedvét számoltak össze egy észak-oroszországi faluban, írja a BBC.

A településen mindenkinek azt javasolják, maradjon otthon, az iskolákat pedig őrzik, hogy megvédjék a lakosokat a medvéktől. A környezetvédők szerint az éghajlatváltozás az oka a medveinváziónak, mivel a partvidéken nem elég vastag a jégtakaró, így a medvék a falvakba kényszerülnek élelemért. Más szakértők szerint a jegesmedvék látogatásai mára olyan gyakoriak a településen, hogy az ott élő 700 lakost véglegesen evakuálni kell. A faluban lévő állatok felnőtt egyedek, de vannak köztük anyamedvék a bocsaikkal, és mindegyik medve nagyon vékony.

jegesmedve
éhezés
Oroszország

Most

13:13, Frissítve: 13:40

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.