Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elérhetőek online a Juhász zenekar lemezei és koncertjei

2020-04-07
14:27
2020-04-07
15:22
Forrás
Pannon RTV
Hetente teszi közzé a lemezeit a szabadkai Juhász zenekar a hivatalos YouTube-csatornáján. Emellett felkerülnek a videómegosztóra a 20 éves zenekar korábbi koncertjei is.

A Kárpát-medence egyik legismertebb népzenei együttesének már régóta tele volt a 2020-as koncertnaptára, a rendkívüli helyzet miatt azonban a tagok most muzsikálás nélkül, otthon töltik napjaikat.

Koncertezés helyett kisfiával játszik a Juhász zenekar brácsása. A tagok a rendkívüli állapot miatt nem is találkozhatnak, mivel Zentán, Szabadkán, Mórahalmon és Baján élnek. A sok fesztivál és a jubileumi koncertsorozat most várat magára.

Juhász Gyula, tag, Juhász zenekar: „A Juhász zenekarnak a karantén idejére fellépése, felkérése lemondódott itthon és külföldön egyaránt. Most a zenekar tagok otthon töltik a napjaikat, interneten keresztül kommunikálunk. Nagyon furcsa ez az időszak mindenképp, mert egy közösséghez tartozunk és megszoktuk, hogy állandóan úton vagyunk és muzsikálunk mindenkinek. ”

A rendkívüli helyzetben az előadók az interneten tudják tartani a kapcsolatot a közönségükkel. Ennek jegyében a Juhász zenekar beindította hivatalos YouTube-csatornáját.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Hét lemezünk jelent meg eddig, amik hetente kerülnek majd fel a csatornára. Emellett a lemezbemutató koncertek felvételeit is feltesszük majd. Hét hétig tart majd ez az akció, tehát nagyjából május végéig, amikorra a 20 éves jubileumi koncertünket is terveztük. Ha kell, akkor majd ezt a koncertet is karantén módra fogjuk megtartani, de akkor is megünnepeljük a 20 éves évfordulónkat.”

Jelenleg a 2007-ben kiadott A juhászok így élnek című lemez anyaga látható a videó megosztón, de hamarosan felkerül az akkori lemezbemutató koncertfelvétele is a Pannon RTV archívumából. Majd sorra jönnek a lemezek és a videók.

A Juhász zenekar egyébként az év elején megvalósította gyermekeknek szóló ismeretterjesztő előadássorozatát. A 20 éves jubileumi koncertsorozat, a Folk Music Fest népzenei fesztivál és a Juhász Népzenei Tábor a rendkívüli állapot visszavonásának függvényében lesz megrendezve.

Juhász Gábor
Juhász zenekar

Most

20:49, Frissítve: 21:25

Győzött, ezzel pedig már harmadik a TSC

A topolyai kék-fehéreknél mind a két gólgyáros, Lukić és Szilágyi is betalált, így Szabó Zoltán együttese 3:1-re nyert az újvidéki Proleter vendégeként.

Népszerű