Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A Fokos zenekar és a Budapest Bár lépett fel Tóthfaluban

2021.09.26
12:09
2021.09.26
16:52
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Fokos zenekar és a magyarországi Budapest Bár koncertjét élvezhette a közönség tegnap este Tóthfaluban. Az esti koncertekre egész Vajdaság területéről érkeztek vendégek.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Nem csak nappal, hanem a késő délutáni órákban is sokan látogattak ki a kis faluba. A Nemzeti Összetartozás Évének vajdasági zárórendezvényén magyarországi és vajdasági együttesek léptek fel.

Kovács Béla, Zenta: „Érdekel a Budapest Bár, nagyon szeretjük és azt szeretnénk megnézni. A többit is szerettük volna megnézni, csak nem volt időnk a munka miatt, nem sikerült kijönni. Kis unokánk már alszik az autóban, ki tudja, hogy meddig bírjuk megnézni.”

Kiss Mária, Szenttamás: „Nagyon tetszik, én nagyon szeretem a népzenét mindig is azt hallgattunk, az én lányom is táncolt valamikor, és ez a Fokos zenekarnak a zenéje, ez a pár zeneszám, amit előadtak, fantasztikusan megérintettek.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az óbecsei Fokos zenekar számára is különleges élmény volt a fellépés, megalakulásuk óta először zenéltek Tóthfaluban.

Szerda Balázs, Fokos zenekar: „Nagyon vártuk ezt az eseményt, ugyanis nem voltunk még hasonlón. Azt látjuk, hogy ez egy olvasztó tégely lehet évek múltán a vajdasági magyarságnak. Színesek a programok és mindegyik minőséges, amit ki kell emelni, és mindig szeretünk annak a közönségnek muzsikálni, amely nem hallhat minket mindennap, mint például itt, Tóthfaluban.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A Budapest Bár már sokadszorra lépett fel Vajdaságban. A magyarországi zenekar 2007-ben alakult. Akkor még csak egy lemezben gondolkodtak, ami aztán akkora sikert aratott, hogy a zenekar tagjai úgy döntöttek, folytatják.

Farkas Róbert, Budapest Bár, Magyarország: „Több generációt fog össze a zenekar és nagyon jó érzés az, amikor a nagyszülők tudnak jönni az unokákkal és mindenki jól érzi magát. Olyan felszabadító úgy muzsikálni, hogy fiatalokat is és szinte minden korosztályt megtalálunk a közönség soraiban.”

A késő délutáni és az esti koncertekre is több százan látogattak ki szombaton.

Fokos zenekar
Budapest Bár
Tóthfalu
koncert
Nemzeti Összetartozás Éve

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.