Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A horgosi mákos bejgli mazsolával

2020.12.21
22:10
2020.12.22
17:36
Forrás
Pannon RTV
A legjobb karácsonyi kőtteseket és bejgliket díjazták Horgoson.
Pannon RTV/Molnár Ádám

 Az illatos és szebbnél szebb édes és sós sütemények hétfő délután érkeztek meg a helyi Művelődési Házba, ahol négytagú zsűri értékelte a finomságokat.

Karácsonyi süteményektől illatozott a horgosi Művelődési Ház hétfő délután. Tíz háziasszony nevezett be a versenyre. A legjobb kőttest és bejglit díjazták. A négytagú zsűri a kóstolás során az íz mellett a külalakot is külön pontozta.

Danyi Lóránd, zsűritag, Horgos: „Elsősorban szerintem a tésztán múlik minden, hogy abból hogyan indulnak ki a versenyzők, ki milyen fajta alapanyagot használ a tésztákhoz. Igazság szerint a házi zsírt szoktam ajánlani, azzal készítem otthon édesanyámmal. Vannak azonban, akik vajjal, vagy különféle olajokkal készítik.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen több fajta édes és sós süteménnyel is neveztek a helyeik a versenyre.

Szécsi Ilona, zsűritag, Horgos: „Most kóstoltam kakaós veknit, bejglit, több félét, mindegyik más ízvilágban van itt most jelen. Külalakra mindegyik nagyon szép, finom is. Van amelyik kevésbé tetszik nekem, van amelyik nem. Próbáltam a hájas kiflit, az is egy kelt kalács, nem kimondottan karácsonyiak közé tartozik, de viszont finom.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Bálint Margit hagyományos, mákos ízesítésű bejglivel nevezett be, és finom süteményének köszönhetően ki is érdemelte a legjobbnak járó elismerést.

Bálint Margit, első helyezett, Horgos: „Recept szerint megy, hagyományos módon. Ezt ilyen kelt tésztával kell, de pihentetni kell a tésztát. Az ízesítésben meg van, hogy mennyi porcukor, mennyi vaníliacukor megy bele. Tettem bele mazsolát, mert mi úgy szeretjük. Ez már nálunk családi hagyomány.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Sós Nóra, a horgosi Művelődési Ház programkoordinátora elmondta, hogy ilyen módon szerették volna becsempészni az ünnepi hangulatot a falu életébe.

Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Horgos életében még nagyon újszerű, tehát lényegében, még be kell, hogy járódjon, évek kellenek hozzá, hogy még inkább ösztönözzük az időseket és fiatalokat, hogy készítsenek és süssenek, viszont elégedettek vagyunk ezzel a számmal, és örülünk neki, hogy ennyien készítettek.”

A szervező hozzátette, hogy a legjobb három süteménykészítő jutalomban is részesült, a sütéshez, főzéshez való alapanyagokat, illetve szakácskönyveket kaptak ajándékba.

Horgos
bejgli
kőttes
Művelődési Ház

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.