Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A horgosi mákos bejgli mazsolával

2020-12-21
22:10
2020-12-22
17:36
Forrás
Pannon RTV
A legjobb karácsonyi kőtteseket és bejgliket díjazták Horgoson.
Pannon RTV/Molnár Ádám

 Az illatos és szebbnél szebb édes és sós sütemények hétfő délután érkeztek meg a helyi Művelődési Házba, ahol négytagú zsűri értékelte a finomságokat.

Karácsonyi süteményektől illatozott a horgosi Művelődési Ház hétfő délután. Tíz háziasszony nevezett be a versenyre. A legjobb kőttest és bejglit díjazták. A négytagú zsűri a kóstolás során az íz mellett a külalakot is külön pontozta.

Danyi Lóránd, zsűritag, Horgos: „Elsősorban szerintem a tésztán múlik minden, hogy abból hogyan indulnak ki a versenyzők, ki milyen fajta alapanyagot használ a tésztákhoz. Igazság szerint a házi zsírt szoktam ajánlani, azzal készítem otthon édesanyámmal. Vannak azonban, akik vajjal, vagy különféle olajokkal készítik.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen több fajta édes és sós süteménnyel is neveztek a helyeik a versenyre.

Szécsi Ilona, zsűritag, Horgos: „Most kóstoltam kakaós veknit, bejglit, több félét, mindegyik más ízvilágban van itt most jelen. Külalakra mindegyik nagyon szép, finom is. Van amelyik kevésbé tetszik nekem, van amelyik nem. Próbáltam a hájas kiflit, az is egy kelt kalács, nem kimondottan karácsonyiak közé tartozik, de viszont finom.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Bálint Margit hagyományos, mákos ízesítésű bejglivel nevezett be, és finom süteményének köszönhetően ki is érdemelte a legjobbnak járó elismerést.

Bálint Margit, első helyezett, Horgos: „Recept szerint megy, hagyományos módon. Ezt ilyen kelt tésztával kell, de pihentetni kell a tésztát. Az ízesítésben meg van, hogy mennyi porcukor, mennyi vaníliacukor megy bele. Tettem bele mazsolát, mert mi úgy szeretjük. Ez már nálunk családi hagyomány.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Sós Nóra, a horgosi Művelődési Ház programkoordinátora elmondta, hogy ilyen módon szerették volna becsempészni az ünnepi hangulatot a falu életébe.

Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Horgos életében még nagyon újszerű, tehát lényegében, még be kell, hogy járódjon, évek kellenek hozzá, hogy még inkább ösztönözzük az időseket és fiatalokat, hogy készítsenek és süssenek, viszont elégedettek vagyunk ezzel a számmal, és örülünk neki, hogy ennyien készítettek.”

A szervező hozzátette, hogy a legjobb három süteménykészítő jutalomban is részesült, a sütéshez, főzéshez való alapanyagokat, illetve szakácskönyveket kaptak ajándékba.

Horgos
bejgli
kőttes
Művelődési Ház

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.