Ugrás a tartalomra
Horgos, farsang
Pannon RTV

Igazi farsangi hangulat volt ma délelőtt Horgoson

2018-02-13
17:28
Forrás
Pannon RTV
Farsangfarka – ez a nap a farsang utolsó napja, a tél vége, a termékenység és bőség időszakának kezdete.

A horgosi óvodások a telet hagyományos módon búcsúztatták. A borús idő és az enyhe eső ellenére a kiszebábot mégis sikerült elégetni, ezzel jelképesen pontot tettek a tél végére, még úgy is, hogy az időjárás közbeszólt egy kicsit.

Az ovisok vidám, mókás farsangi dalokat tanultak és tréfás versekkel, mesékkel ismerkedtek. A gyerekek élvezték a mulatozást, akiket az sem zavart, hogy a zord időjárás közbeszólt.

A jelmezes ünnepségre a pedagógusok készítették fel a gyerekeket. Rengeteg táncot és mondókát tanítottak meg az óvodásoknak, akik aztán nagy lelkesedéssel adták azokat elő szüleik előtt.

Szécsi Viktória, óvónő, Horgos: „Nem egy hétből meg egy napból áll a történet, hanem folyamatosan készítjük a gyerekeket a farsangi mulatságra.”

A hangulatos zene és zajongás nélkül talán nincs is igazi farsang. A zenéről és a jó hangulatról a Juhász zenekar gondoskodott. A szórakozás mellett tanulásra is lehetőség volt. Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Ezek a koncertek a Juhász zenekar részéről ismeretterjesztő előadásnak is számítanak, hiszen a gyerekeknek játékosan bemutatjuk a népi hangszereket. Nagyon sok népi hangszert ismerhetnek meg így, illetve azoknak a szerepét a zenekarban. Mit csinál a hegedű, mit csinál a brácsa, mit csinál a bőgő.”

A mulatságot egy igazi fánkevéssel zárták a résztvevők, ami elmaradhatatlan eleme a farsangi időszaknak.  

farsang
Horgos

Most

18:47, Frissítve: 20:04

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű