Ugrás a tartalomra
Horgos, farsang
Pannon RTV

Igazi farsangi hangulat volt ma délelőtt Horgoson

2018-02-13
17:28
Forrás
Pannon RTV
Farsangfarka – ez a nap a farsang utolsó napja, a tél vége, a termékenység és bőség időszakának kezdete.

A horgosi óvodások a telet hagyományos módon búcsúztatták. A borús idő és az enyhe eső ellenére a kiszebábot mégis sikerült elégetni, ezzel jelképesen pontot tettek a tél végére, még úgy is, hogy az időjárás közbeszólt egy kicsit.

Az ovisok vidám, mókás farsangi dalokat tanultak és tréfás versekkel, mesékkel ismerkedtek. A gyerekek élvezték a mulatozást, akiket az sem zavart, hogy a zord időjárás közbeszólt.

A jelmezes ünnepségre a pedagógusok készítették fel a gyerekeket. Rengeteg táncot és mondókát tanítottak meg az óvodásoknak, akik aztán nagy lelkesedéssel adták azokat elő szüleik előtt.

Szécsi Viktória, óvónő, Horgos: „Nem egy hétből meg egy napból áll a történet, hanem folyamatosan készítjük a gyerekeket a farsangi mulatságra.”

A hangulatos zene és zajongás nélkül talán nincs is igazi farsang. A zenéről és a jó hangulatról a Juhász zenekar gondoskodott. A szórakozás mellett tanulásra is lehetőség volt. Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Ezek a koncertek a Juhász zenekar részéről ismeretterjesztő előadásnak is számítanak, hiszen a gyerekeknek játékosan bemutatjuk a népi hangszereket. Nagyon sok népi hangszert ismerhetnek meg így, illetve azoknak a szerepét a zenekarban. Mit csinál a hegedű, mit csinál a brácsa, mit csinál a bőgő.”

A mulatságot egy igazi fánkevéssel zárták a résztvevők, ami elmaradhatatlan eleme a farsangi időszaknak.  

farsang
Horgos

Most

15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.