Ugrás a tartalomra
Horgos, farsang
Pannon RTV

Igazi farsangi hangulat volt ma délelőtt Horgoson

2018-02-13
17:28
Forrás
Pannon RTV
Farsangfarka – ez a nap a farsang utolsó napja, a tél vége, a termékenység és bőség időszakának kezdete.

A horgosi óvodások a telet hagyományos módon búcsúztatták. A borús idő és az enyhe eső ellenére a kiszebábot mégis sikerült elégetni, ezzel jelképesen pontot tettek a tél végére, még úgy is, hogy az időjárás közbeszólt egy kicsit.

Az ovisok vidám, mókás farsangi dalokat tanultak és tréfás versekkel, mesékkel ismerkedtek. A gyerekek élvezték a mulatozást, akiket az sem zavart, hogy a zord időjárás közbeszólt.

A jelmezes ünnepségre a pedagógusok készítették fel a gyerekeket. Rengeteg táncot és mondókát tanítottak meg az óvodásoknak, akik aztán nagy lelkesedéssel adták azokat elő szüleik előtt.

Szécsi Viktória, óvónő, Horgos: „Nem egy hétből meg egy napból áll a történet, hanem folyamatosan készítjük a gyerekeket a farsangi mulatságra.”

A hangulatos zene és zajongás nélkül talán nincs is igazi farsang. A zenéről és a jó hangulatról a Juhász zenekar gondoskodott. A szórakozás mellett tanulásra is lehetőség volt. Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Ezek a koncertek a Juhász zenekar részéről ismeretterjesztő előadásnak is számítanak, hiszen a gyerekeknek játékosan bemutatjuk a népi hangszereket. Nagyon sok népi hangszert ismerhetnek meg így, illetve azoknak a szerepét a zenekarban. Mit csinál a hegedű, mit csinál a brácsa, mit csinál a bőgő.”

A mulatságot egy igazi fánkevéssel zárták a résztvevők, ami elmaradhatatlan eleme a farsangi időszaknak.  

farsang
Horgos

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.