Ugrás a tartalomra
Horgos, farsang
Pannon RTV

Igazi farsangi hangulat volt ma délelőtt Horgoson

2018-02-13
17:28
Forrás
Pannon RTV
Farsangfarka – ez a nap a farsang utolsó napja, a tél vége, a termékenység és bőség időszakának kezdete.

A horgosi óvodások a telet hagyományos módon búcsúztatták. A borús idő és az enyhe eső ellenére a kiszebábot mégis sikerült elégetni, ezzel jelképesen pontot tettek a tél végére, még úgy is, hogy az időjárás közbeszólt egy kicsit.

Az ovisok vidám, mókás farsangi dalokat tanultak és tréfás versekkel, mesékkel ismerkedtek. A gyerekek élvezték a mulatozást, akiket az sem zavart, hogy a zord időjárás közbeszólt.

A jelmezes ünnepségre a pedagógusok készítették fel a gyerekeket. Rengeteg táncot és mondókát tanítottak meg az óvodásoknak, akik aztán nagy lelkesedéssel adták azokat elő szüleik előtt.

Szécsi Viktória, óvónő, Horgos: „Nem egy hétből meg egy napból áll a történet, hanem folyamatosan készítjük a gyerekeket a farsangi mulatságra.”

A hangulatos zene és zajongás nélkül talán nincs is igazi farsang. A zenéről és a jó hangulatról a Juhász zenekar gondoskodott. A szórakozás mellett tanulásra is lehetőség volt. Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Ezek a koncertek a Juhász zenekar részéről ismeretterjesztő előadásnak is számítanak, hiszen a gyerekeknek játékosan bemutatjuk a népi hangszereket. Nagyon sok népi hangszert ismerhetnek meg így, illetve azoknak a szerepét a zenekarban. Mit csinál a hegedű, mit csinál a brácsa, mit csinál a bőgő.”

A mulatságot egy igazi fánkevéssel zárták a résztvevők, ami elmaradhatatlan eleme a farsangi időszaknak.  

farsang
Horgos

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.