Ugrás a tartalomra

Izomsorvadása és bélrendszeri gyulladása van az úton talált oroszlánkölyöknek

2023.09.22
14:12
2023.09.22
14:18
Forrás
Szerbiai RTV
A húst sem ismeri fel táplálékként.

Stabil az állapota annak az oroszlánkölyöknek, amelyet tegnap találtak a Szabadkát Csantavérrel összekötő útszakaszon. Az eddigi vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy a néhány hónapos kis állatnak izomsorvadása van és bélrendszeri gyulladásban szenved. Továbbá a húst sem ismeri fel táplálékként. A szakemberek infúzióban részesítették.

Egyelőre nem tudni, hogyan került a vidékünkre. A feltételezések szerint a vad több hete élhetett nem megfelelő körülmények között. A rendőrség dolgozik az eset felderítésén. Az állatkert szerint a kölyök valószínűleg feketepiaci cikk lehetett. Az állatorvosok bizakodók, de nem biztos, hogy fel tud majd épülni a kis állat.

oroszlánkölyök

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.