Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Kerékpárral a Topolyai-tó körül

2021.09.19
14:17
2021.09.19
15:30
Forrás
Pannon RTV
Mint minden évben, idén is családi kerékpártúrával zárult a Topolyai napok programsorozata. Mintegy 150 kerékpározó gyűlt össze ma délelőtt, hogy együtt biciklizzék körbe a Topolyai tavat.

Szép számban gyűltek össze kerékpárosok a topolyai biciklitúrára. A Felvonulási térről indulva, több helyen megállva, egészen Zobnaticáig kerékpároztak.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Egyesek a kerékpározást a szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt kedvelik, másoknak viszont lelki feltöltődést is jelent.

Lukács Melissza: „Számomra megnyugvást jelent. Le tudok nyugodni, amikor például ideges vagyok és feltöltődök tőle. Ezen a kerékpártúrán először veszek részt, de apával már körbegyalogoltuk egy párszor a tavat.”

 

Pannon RTV/Csipak Edvin

A túrázók a Topolyai-tó körül kerékpároztak, ahol a legtöbb helyen kiépített szakasz is van. Kucsera Alex élvezte a túrát: „Nagyon jó volt, de egyben fárasztó is.”

 

A kerékpártúrát már tíz éves múltra tekint vissza. A célja, hogy családias hangulatban közösen biciklizzenek végig egy meghatározott útvonalon, ezzel motiválva mindenkit a mozgásra.

Benda Zsolt, szervező: „Már tíz éve szervezem ezt a kerékpártúrát itt Topolyán. Ez egy családi kerékpártúra, ahol mozgósítjuk a topolyai embereket. Tudni kell, hogy régen Topolyán volt egy kerékpár klub, de sajnos a fiatalok kimentek külföldre. Működik, létező, de nem olyan aktív, mint amilyen előtte volt, de ezt a kerékpártúrát mindig megszervezzük.”

A kerékpártúrát a Topolyai napok részeként szervezték meg.

kerékpártúra
Topolya
Benda Zsolt

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.