Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Készüljünk fel a hűvösebb napokra!

2019.09.30
12:18
2019.09.30
17:07
Forrás
Pannon RTV
Szerdától beköszönt az esős idő országszerte. A meteorológusok a hét közepétől jósolnak jelentősebb mennyiségű csapadékot, amelyet lehűlés kísérhet.
Pannon RTV/Gál Hermina

Rossz hír, hogy akár 10-12 fokos hőmérséklet-csökkenés is lehet egyik napról a másikra. Érdemes felkészülnünk a hidegebb napokra.

Pannon RTV/Gál Hermina

A hét közepétől jelentős lehűlés várható, ezért ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, ezzel is felkészíthetjük szervezetünket a közelgő hidegfrontra.

Az ősz utolsó meleg napjait a legtöbben igyekeznek kihasználni. Stipan Orčić változatos étrendet követ, illetve aktívan sportol: „Aktív ember vagyok, sétálok, úszok. Sűrűn fogyasztunk gyümölcsöt és sok halat. 12 éve vagyok nyugdíjas, eddig nem voltam beteg, erős immunrendszerem van, talán ez segít.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Rossz hír azonban, hogy a melegebb, kora őszies időjárás véget ér. Míg kedden még több helyen 20 fok fölött lesz a hőmérő higanyszála, addig szerdán és csütörtökön akár 12 fokot is eshet a hőmérséklet és csapadékosra fordul az idő. A hirtelen jött időváltozás megterheli szervezetünket. A szakemberek szerint ilyenkor fontos a választékos táplálkozás, a vitaminbevitel és az immunrendszer erősítése.

Pannon RTV/Gál Hermina

Dr. Kasza Bálint, nyugalmazott családorvos: „Mindenki tegye azt, hogy figyeljen oda, és ha csak egy módja van rá, vigye be akár étrend-kiegészítő formában a D-vitamint, mivel annyira fel tudja erősíteni az immunrendszerünket, tehát ellenállóbbá tesz akár az influenza, vagy egyéb megfázásos tünetek ellen, hogy erre nagyon érdemes odafigyelni.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A családorvos hozzátette, a hirtelen hőmérséklet-csökkenés a beteg szervezetet, a kisgyerekeket és idősebbeket viseli meg leginkább.

időjárás
időjárás-előrejelzés
lehűlés
Dr. Kasza Bálint
vitamin

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.