Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kígyózó sorok, araszolás - Ma sem lehet várakozás nélkül átjutni Magyarországra

2023.01.09
10:41
2023.01.09
16:00
Forrás
Pannon RTV
Több határátkelőnél is intenzív a forgalom jelenleg Magyarország felé. Az ortodox karácsony után sok szerb vendégmunkás utazik most vissza Nyugat-Európába.

Kilométeres kocsisor fogadta azokat az autósokat, akik úgy döntöttek, hogy az autópálya átkelő helyett a horgosi kishatáron próbálnak belépni Magyarországra. Hétfőn mindkét átkelőn 3 órás volt a várakozási idő.

Túrú Zoltán: „Röszkére tartok, orvoshoz kellene mennem időpontra, de úgy nézem, hogy nem fogok odaérni, mert túl nagy a sor. Egy órája álltam be a sorba, de szerintem egy három órahossza várakozási idő. A napokban minden nap ilyen hatalmas sorok vannak, szóval nagyon nehéz választani határt, hogy melyik is legyen az, ahol az ember át tud jutni. Katasztrófa a helyzet.”

Egy másik autós is meglepődött azon, ami a horgosi közúti átkelőn fogadta.

Momić Violetta: „Nagyon meg vagyunk lepődve, mert arra számítottunk, hogy elmúltak az ünnepek és most már mindenki visszament ahova akart és, hogy most nem lesznek annyian.”

Azok az autósok sem döntöttek túl jól, akik a Királyhalom - Ásotthalom határátkelőt választották, ugyanis a kora délutáni órákban itt is több mint 2 órás volt a várakozási idő és nagyjából ennyit kellett várni a Kelebia-Tompa határátkelőnél is.

Talán azok döntöttek legjobban, akik kisebb kerülővel a Rábé-Kübekháza határátkelőt választották, ugyanis ott nagyjából fél órát kellett várni arra, hogy átkeljenek Magyarországra.

Komolyabb sorok Magyarország irányába pedig még kedden is lehetnek. Ezért indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni az aktuális határhelyzetről.

határákelő
határ
határátkelő
várakozás

Most

Népszerű