Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

A kisbabáké volt a főszerep a Népkörben

2021.10.04
19:36
2021.10.04
20:07
Forrás
Pannon RTV
Ismét a kisbabás családoknak szervezett programot a Népkör Magyar Művelődési Központ Aranykapu játszóháza Szabadkán. A Kerekítő mondókás mókára 3 éves korig várják a gyerekeket.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Buborékok, énekek, mondókák - ismét Kerekítő foglalkozásnak adott otthont a Népkör Aranykapu Játszóháza.

Szabadi Anikó: „- Nagyon jó hangulatúak ezek a programok és ő nagyon szereti ezeket a zenés, mondókás programokat, és akkor én úgy gondoltam, hogy amikor csak lehetőségünk adódik, akkor elhozom őt ide, hogy kicsit barátkozzon a gyerekekkel.
- Milyen egyéb programokra szoktatok ellátogatni?
- Minden, amit a Kerekítő csoport szokott csinálni, ide szoktunk jönni, az Interetno fesztiválon is voltunk, és a gyerekeknek nagyon jó programjuk volt.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A játszóházban Muzslai Tünde képzett Kerekítő-foglalkozásvezető szórakoztatja, tanítja a gyerekeket.

Rumenyákovity Szilvia, rendezvényszervező, Népkör MMK, Szabadka: „A foglalkozásvezető különböző játékokkal, ölbéli játékokkal, mondókákkal játszik együtt a gyermekkel és a szülőkkel. A lényeg az, hogy a gyermek eközben tanul is, szocializálódik, kommunikál a többiekkel, és természetesen ez egy kikapcsolódás is, főleg a kisbabás szülőknek, akiknek itt az őszi időszakban nagyon nehéz találni kikapcsolódási lehetőséget, barátkozási lehetőséget más szülőkkel, gyermekekkel.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A 0-3 éves korú gyerekeknek rendszeresen szerveznek majd programokat.

baba
kisbaba
gyerek
Népkör
Aranykapu játszóház
Szabadka
Rumenyákovity Szilvia

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.