Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

A kisbabáké volt a főszerep a Népkörben

2021.10.04
19:36
2021.10.04
20:07
Forrás
Pannon RTV
Ismét a kisbabás családoknak szervezett programot a Népkör Magyar Művelődési Központ Aranykapu játszóháza Szabadkán. A Kerekítő mondókás mókára 3 éves korig várják a gyerekeket.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Buborékok, énekek, mondókák - ismét Kerekítő foglalkozásnak adott otthont a Népkör Aranykapu Játszóháza.

Szabadi Anikó: „- Nagyon jó hangulatúak ezek a programok és ő nagyon szereti ezeket a zenés, mondókás programokat, és akkor én úgy gondoltam, hogy amikor csak lehetőségünk adódik, akkor elhozom őt ide, hogy kicsit barátkozzon a gyerekekkel.
- Milyen egyéb programokra szoktatok ellátogatni?
- Minden, amit a Kerekítő csoport szokott csinálni, ide szoktunk jönni, az Interetno fesztiválon is voltunk, és a gyerekeknek nagyon jó programjuk volt.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A játszóházban Muzslai Tünde képzett Kerekítő-foglalkozásvezető szórakoztatja, tanítja a gyerekeket.

Rumenyákovity Szilvia, rendezvényszervező, Népkör MMK, Szabadka: „A foglalkozásvezető különböző játékokkal, ölbéli játékokkal, mondókákkal játszik együtt a gyermekkel és a szülőkkel. A lényeg az, hogy a gyermek eközben tanul is, szocializálódik, kommunikál a többiekkel, és természetesen ez egy kikapcsolódás is, főleg a kisbabás szülőknek, akiknek itt az őszi időszakban nagyon nehéz találni kikapcsolódási lehetőséget, barátkozási lehetőséget más szülőkkel, gyermekekkel.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A 0-3 éves korú gyerekeknek rendszeresen szerveznek majd programokat.

baba
kisbaba
gyerek
Népkör
Aranykapu játszóház
Szabadka
Rumenyákovity Szilvia

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.