Ugrás a tartalomra
Pixabay/Pezibear

Lódíthat rajtunk a szél

2022.02.09
07:49
2022.02.09
10:26
Forrás
Tanjug
Erősen kell tartani a kormányt, nehogy lesodródjunk az útról.

Erős, időnként viharos erejű szél fúj Szerbia egyes részein, emiatt figyelmeztetést adott ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. A nagy erejű szél a közlekedésre is hatással lehet, különösen az utánfutóval rendelkező járművek, a teherautók és az autóbuszok haladását nehezítheti meg. Szerbia délnyugati és délkeleti részén pedig még havazás is várható, ami a viharos szél miatt jelentősen ronthatja a látási és útviszonyokat.

Térségünkben az elkövetkező napokban meleg, tavaszias időre számíthatunk. Csütörtökön napközben 14-15 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Pénteken 11-13 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton várható egy kisebb átmeneti lehűlés, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8-9 fok lesz, míg a legalacsonyabb 0 és -2 fok között alakul.

A napsütés hatására javul a hangulatunk és a közérzetünk, azonban a szeles idő miatt könnyen megfázhatunk. Fronthatás nem érvényesül a napokban, de az érzékenyek melegfront jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Alvászavar léphet fel, napközben pedig fáradékonyság, dekoncentráltság is jelentkezhet. Az arra hajlamosak migrént is tapasztalhatnak.

szél
szeles idő
időjárás
közlekedés

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.