Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Megáldották az idei termést Horgoson

2022.09.25
13:01
2022.09.25
19:40
Forrás
Pannon RTV
Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Megtelt a Havas Boldogasszony-plébániatemplom vasárnap. Gutási Ákos plébános megszentelte az idei évi termést. A helyi termelők számára nagyon is fontos ez az áldás.

Farkas Károly, a Szent Orbán Borlovagrend tagja, Horgos: „Ez a borrend 11 éve létezik, azóta tartunk terményszentelést, azóta is veszünk részt rajta. Ezzel pedig azt szeretnénk megköszönni a Jóistennek, hogy megvédte a termésünket, és hogy segít, hogy ilyen nehéz körülmények között is tudjunk termelni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A terményáldás a hétvégén megtartott Szüreti napok zárórendezvénye.

Sós Nóra, a horgosi Művelődési Ház programkoordinátora: „Tartalmas és szép napon vagyunk túl, melyet magyarországi és hazai vendégeinkkel együtt tudtuk ünnepelni, és úgy gondolom, hogy mindenki talált kedvére valót a napokban, és egy szép terményáldással zárult a rendezvény.”

A terményáldás és a Szüreti napok jövőre is várja a termelőket. A résztvevők újra kiállíthatják majd terményeiket, illetve áldást kérhetnek egész évi munkájukra.

Horgos
szüreti napok
Sós Nóra

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű