Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megmutatta magát a hó Vajdaságban

2019-12-28
15:49
2019-12-29
11:03
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap is helyenként hószállingózásra ébredhettünk.

Ma, azaz a hét utolsó napján is marad a hűvös, szeles időjárás, csak helyenként bújik elő a nap. A jövő héten száraz, csapadékmentes napok várhatók - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján.

Elkerülte a havazás Vajdaság egy részét szombaton, csupán néhány helyen hullott hó a hajnali órákban, de ott is gyorsan elolvadt, és idén már nem is számíthatunk több havazásra.

Pár percig élvezhettük csak a hószállingózást szombat délelőtt. Mint ahogy most is jól látható, kisütött a nap. Holnapra azonban újra eléri a lehűlés a térségünket. Csapadékra viszont nem kell számítani sem holnap, sem a jövő hét elején. Szilveszter éjszakára -5 fokra csökken a hőmérő higanyszála. Havazásra az elkövetkezendőkben azonban nem kell számítani.

A legtöbb hó Bánátban és Zenta környékén esett, de Bácska egyes részein is vékony fehér hótakaróra ébredhettek a helyiek. A délelőtti órákra azonban szinte mindenhol eltűnt. Szerbia déli részén, a hegyekben azonban többcentis a hótakaró.

Az elkövetkező napokban az éjszakai lehűlések fokozatosan erősödnek. Az év utolsó napjaiban a nappali hőmérséklet fagypont körül alakul.

Kovács Géza, meteorológus: „Az elkövetkező napokban egyre téliesebbre fordul az idő, de rögtön meg kell fosztanom mindenkit az illúziótól, hóra nem nagyon kell számítani. Gyakorlatilag tőlünk délkeletre helyezkedik el egy ciklon, amely Újvidékig, Belgrádig, azon a vonalon délre okozhat esetleg kisebb havazást. Északabbra, tehát Vajdaság északi és keleti részén egyáltalán nem várható csapadék.”

Érdemes azonban melegen öltözni, ha a szabadban tervezzük búcsúztatni az óévet, szilveszter éjjelén ugyanis marad a hűvös, szeles, fagypont közeli hőmérséklet. A 2020-as év első hónapja nem lesz túl hideg. Két-három fokkal melegebb lesz az átlagos januári hőmérsékletnél.

időjárás-előrejelzés
havazás
hideg

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.
13:02, Frissítve: 16:44

Enyhítések Szerbiában

Ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva a kávézók és az éttermek zárt terei. Viszont továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.