Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megmutatta magát a hó Vajdaságban

2019-12-28
15:49
2019-12-29
11:03
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap is helyenként hószállingózásra ébredhettünk.

Ma, azaz a hét utolsó napján is marad a hűvös, szeles időjárás, csak helyenként bújik elő a nap. A jövő héten száraz, csapadékmentes napok várhatók - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján.

Elkerülte a havazás Vajdaság egy részét szombaton, csupán néhány helyen hullott hó a hajnali órákban, de ott is gyorsan elolvadt, és idén már nem is számíthatunk több havazásra.

Pár percig élvezhettük csak a hószállingózást szombat délelőtt. Mint ahogy most is jól látható, kisütött a nap. Holnapra azonban újra eléri a lehűlés a térségünket. Csapadékra viszont nem kell számítani sem holnap, sem a jövő hét elején. Szilveszter éjszakára -5 fokra csökken a hőmérő higanyszála. Havazásra az elkövetkezendőkben azonban nem kell számítani.

A legtöbb hó Bánátban és Zenta környékén esett, de Bácska egyes részein is vékony fehér hótakaróra ébredhettek a helyiek. A délelőtti órákra azonban szinte mindenhol eltűnt. Szerbia déli részén, a hegyekben azonban többcentis a hótakaró.

Az elkövetkező napokban az éjszakai lehűlések fokozatosan erősödnek. Az év utolsó napjaiban a nappali hőmérséklet fagypont körül alakul.

Kovács Géza, meteorológus: „Az elkövetkező napokban egyre téliesebbre fordul az idő, de rögtön meg kell fosztanom mindenkit az illúziótól, hóra nem nagyon kell számítani. Gyakorlatilag tőlünk délkeletre helyezkedik el egy ciklon, amely Újvidékig, Belgrádig, azon a vonalon délre okozhat esetleg kisebb havazást. Északabbra, tehát Vajdaság északi és keleti részén egyáltalán nem várható csapadék.”

Érdemes azonban melegen öltözni, ha a szabadban tervezzük búcsúztatni az óévet, szilveszter éjjelén ugyanis marad a hűvös, szeles, fagypont közeli hőmérséklet. A 2020-as év első hónapja nem lesz túl hideg. Két-három fokkal melegebb lesz az átlagos januári hőmérsékletnél.

Vajdaság
időjárás előrejelzés
havazás
hideg

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Népszerű