Ugrás a tartalomra
Válogatják a tüzifát
Pannon RTV / Gualtieri Nino

A meleg szobának ára van...

2019-01-12
15:39
2019-01-12
20:12
Forrás
Pannon RTV
Fagyos hajnalok, napközbeni mínuszok. Nincs más választás, fűteni kell. De vajon mivel tegyük?

Aki nem készített be elegendő tűzrevalót, tűzifát és szenet, brikettet, most is vásárolhat. Aki gázzal, vagy árammal fűt, annak ilyen gondja nincs, csak a decemberinél jóval nagyobb számlával kell számolnia.

Szén

Ilyenkor január közepén már úgy érezzük, hogy ideje lenne, hogy vége legyen a télnek. A hosszú távú előrejelzések szerint azonban még jó sokáig marad a hideg idő. A temerini Pethő Viktória a konyhában fával, a nappaliban gázzal fűt. Elmondása szerint a két fűtési mód ára nagyjából ugyanakkora. „Megkaptam a decemberi számlát, csaknem négyezer dinár. Egy köbméter fa is elfogy, ami még többe kerül. Azt is eltüzeljük, mivel szeretjük a meleget.”

Fa

Kabács János nyugalmazott központi fűtés- és gázszerelő szerint sem olcsóbb, ha kemény tüzelővel fűtünk, főleg, ha a házunk megfelelően szigetelt. „Aki otthon van, az kemény tüzelőanyaggal, fával tüzel. Ez annak megoldás, aki ráér. Viszont ha a nyugdíjasoknak és a betegeknek gond tüzet tartani, akkor kifizetődőbb a gáz. Azt lehet automatizálni, pontosan annyit fogyaszt el, amennyit kell, be lehet programozni, mikor kezdjen el fűteni és meddig. Ilyen szempontból ez a legtökéletesebb megoldás.”

Hulladéktűzifa

A temerini fatelepeken nem tapasztaltunk nagy forgalmat. Aki kemény tüzelővel tüzel, minden bizonnyal felkészült a hosszú télre is. A hulladéktűzifa iránt nagyobb az érdeklődés, mivel annak 2500, 4800 dinár az ára raklaponként, míg a vágott bükk 12400 dinárba kerül. A szén ára 7800 és 14000 dinár között alakul, minőségtől függően. A brikettet tízkilós zsákokban árulják, 220 dinárba kerül egy zsák.

fűtés
tél
hideg
Temerin

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.