Ugrás a tartalomra
Válogatják a tüzifát
Pannon RTV / Gualtieri Nino

A meleg szobának ára van...

2019-01-12
15:39
2019-01-12
20:12
Forrás
Pannon RTV
Fagyos hajnalok, napközbeni mínuszok. Nincs más választás, fűteni kell. De vajon mivel tegyük?

Aki nem készített be elegendő tűzrevalót, tűzifát és szenet, brikettet, most is vásárolhat. Aki gázzal, vagy árammal fűt, annak ilyen gondja nincs, csak a decemberinél jóval nagyobb számlával kell számolnia.

Szén

Ilyenkor január közepén már úgy érezzük, hogy ideje lenne, hogy vége legyen a télnek. A hosszú távú előrejelzések szerint azonban még jó sokáig marad a hideg idő. A temerini Pethő Viktória a konyhában fával, a nappaliban gázzal fűt. Elmondása szerint a két fűtési mód ára nagyjából ugyanakkora. „Megkaptam a decemberi számlát, csaknem négyezer dinár. Egy köbméter fa is elfogy, ami még többe kerül. Azt is eltüzeljük, mivel szeretjük a meleget.”

Fa

Kabács János nyugalmazott központi fűtés- és gázszerelő szerint sem olcsóbb, ha kemény tüzelővel fűtünk, főleg, ha a házunk megfelelően szigetelt. „Aki otthon van, az kemény tüzelőanyaggal, fával tüzel. Ez annak megoldás, aki ráér. Viszont ha a nyugdíjasoknak és a betegeknek gond tüzet tartani, akkor kifizetődőbb a gáz. Azt lehet automatizálni, pontosan annyit fogyaszt el, amennyit kell, be lehet programozni, mikor kezdjen el fűteni és meddig. Ilyen szempontból ez a legtökéletesebb megoldás.”

Hulladéktűzifa

A temerini fatelepeken nem tapasztaltunk nagy forgalmat. Aki kemény tüzelővel tüzel, minden bizonnyal felkészült a hosszú télre is. A hulladéktűzifa iránt nagyobb az érdeklődés, mivel annak 2500, 4800 dinár az ára raklaponként, míg a vágott bükk 12400 dinárba kerül. A szén ára 7800 és 14000 dinár között alakul, minőségtől függően. A brikettet tízkilós zsákokban árulják, 220 dinárba kerül egy zsák.

fűtés
tél
hideg
Temerin

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.