Ugrás a tartalomra
Pixabay

Mennyire lesz felhőtlen az idei nyaralás?

2020.06.07
08:15
2020.06.07
09:59
Forrás
Szerbiai RTV
Aki megteheti, és nem zárkózik el idén egy görögországi nyaralástól, annak a járvány miatt szinte biztos, hogy a megszokottól eltérő üdülésben lesz része.

A görög nyaralás előtt és közben számos intézkedést kell majd betartania a turistának. Június közepétől fogadja Görögország a tengerpart szerelmeseit. A strandok már megnyitottak: a napozóágyakat, továbbá az éttermekben az asztalokat nagyobb távolságra helyezik egymástól. Az odautazás repülővel július elsejétől lehetséges, a gépeken maszk- és kesztyű viseléssel. Autóbusszal és gépkocsival már korábban el lehet utazni a görög tengerpartra. Ami bizonyos, hogy az ott tartózkodás alatt, amennyiben valaki elkapja a koronavírust, szigorú szabályokra számíthat. A szállásokon, valamint a községek szintjén is lesznek orvosok, akik a vírus kiszűrésére specializálódtak, amennyiben valaki megbetegszik, kötelező kijelölt karanténba helyezik. A szerb közmédia emlékeztet, továbbra sem tisztázott, hogy az esetleges kezelés költségeit a görög állam állja, vagy esetleg Szerbiában kell lefolytatni a gyógykezelést. Indulás előtt érdemes tájékozódni a szabályokról, lehetőségekről.

nyaralás
szabályok
Görögország
járvány
karantén
fertőzött

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.