Ugrás a tartalomra
MTI/Mohai Balázs

Nem indult zökkenőmentesen a Sziget

2018-08-09
14:21
Forrás
MTI, 24.hu
Nem indult ezúttal sem zökkenőmentesen a Sziget: az első napon már csúsztak a programok, rövidebb ideig volt a színpadon az egyik sztárfellépő.

A rendőrség helyszínen szolgálatot teljesítő egyenruhásai már drogdílereket is fogtak.

Az első nap legnagyobb fellépője, aki miatt teltházassá vált szerdán az Óbudai-sziget, Kendrick Lamar volt. Azonban ismétlődtek a tavalyi évek "technikai problémái". Közel háromnegyed órát késett a koncert, és a meghirdetettnél rövidebb is volt. Az incidens kísértetiesen hasonlított a tavalyi Rihanna-fellépéshez. Az énekesnő akkor közel 40 percet késett a színpadról, és a beígért másfél órás koncert helyett szűk egy óráig énekelt, a feltételezések szerint végig playbackről. A tegnap este fellépő rapper ennél szerencsésebb volt: úgy döntött a csapatával, hogy nem a setlistet nyirbálja meg, hanem megpróbálja behozni a késést. Most egyébként nem a hideg, esős időjárás, hanem a rekkenő hőség miatt türelmetlenebb a közönség.

A Szigeten ezúttal nem maradt el a kábítószerfogás: a rendőrség beszámolója szerint már az első nap külföldi drogdílereket fogtak el a helyszínen. Három olasz férfit kábítószer birtoklása miatt, a másik három embert kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki – áll a közleményben. A tájékoztatás szerint a három olasz férfinál 114 különböző színű, kábítószergyanús tablettát, több százezer forint készpénzt és valutát találtak.

Sziget Fesztivál
Budapest

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.