Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nemzetközi tiszai halnap Adán

2019-08-25
17:29
2019-08-25
17:39
Forrás
Pannon RTV
Öt ország részvételével rendeztek nemzetközi tiszai halnapot Adán, a medencék melletti parkban.

A nemzetközi főzőversenyre Szerbiából, Szlovákiából, Ukrajnából és Magyarországról is érkeztek résztvevők. Az elmúlt évekhez hasonlóan a halászlevek mellett a zsűri idén is bírálta a más módszerekkel elkészített halételeket, valamint a süteményeket és a pálinkákat.

Népes szakácssereg foglalta el vasárnap délelőtt a medencék melletti parkot Adán. A bográcsokban már délelőtt kilenc órakor rotyogtak a halpaprikások és halászlevek. Csontos István a magyarországi Tiszaföldvárról érkezett a megmérettetésre. „Jól érezzük magunkat, van egy ismerősünk itt Adán és rajta keresztül lettünk meghívva erre a rendezvényre. Mi tiszai halászlevet főzünk, alföldies módra.”

A külföldi vendégek mellett azonban számos szerbiai csapat érkezett a versenyre. Oravecz János és társasága Csantavérről látogatott Adára. Az észak-bácskai faluból tíz csapat érkezett, akik a Szabadtűzi Lovagrendet képviselték a rendezvényen. „Kihívás mindig, amikor valahol főzni kell, és megmérettetés a maga nemében. Nagyon jól érezzük magunkat, csodálatos. Ilyen időt nem lehetett volna rendelni sem, gyönyörű és rengetegen vannak, ami meglepő.”

A zsűri idén nemcsak a halászlét, hanem a más módszerekkel elkészített halételeket, sőt az egyéb fogásokat és italokat is bírálta. Minden kategóriában serlegeket osztottak ki. A szervezők szerint a versengés mellett a nemzetközi kapcsolatépítés és a barátkozás nagyon fontos a rendezvényen. Több kategóriában összesen 189 nevező volt. Ősz Szabó Imre, szervező: „A halat azt tudjuk, hogy gyorsan elkészíthető étel, mert nem sok idő kell hozzá és azon belül megengedtük a csoportoknak azt is, hogy ha valaki mégis nem egészségesen akar táplálkozni, hozzon más jellegű ételt, tehát tájjellegű ételek főzőversenye is van ma, megmérettetjük a legjobb pálinkákat és a finom süteményeket is.”

A szervezők a főzés közbeni időre is gazdag szórakozást biztosítottak a résztvevőknek. A művelődési műsor keretében bemutatkoztak az adai és moholi táncklubok, néptánccsoportok, de magyarországi vendégek is bemutatták színpadi tudásukat.

Ada
halászlé
Tisza
tiszai hal
halnap
bogrács

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.