Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Objektíven - vajdasági fotóriporterek tárlata

2021.12.24
21:44
Forrás
Pannon RTV
A mindennapi élet megörökített pillanatait mutatja be a kilencedik alkalommal megszervezett Objektíven elnevezésű kiállítás.

Vajdasági fotóriporterek munkáiból szervezett tárlatot a Vajdasági Múzeum és a Vajdasági Fotóriporterek Egyesülete a Tartományi Művelődési Titkárság támogatásával.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Idén több mint 500 fénykép érkezett be a szervezőknek. Ebből válogatták ki 41 szerző 86 alkotását. A tárlat megtekinthető január 10-ig a Vajdasági Kortárs Művészeti Múzeumban.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A mindennapi élet pillanatait és helyzeteit több különböző szemszögből és technikával örökítette meg fotóin több nemzedék is.

Ótos Annabella fényképész: „Amerikáról küldtem analóg géppel készült képeket. Ezeket a képeket még nem mutattam be sehol. Voltak képkiállításaim szintén az amerikás képeimből, viszont azok digitálisan készültek, és most első alkalommal analóg képeket küldtem be.”

Ótos András fotóriporter: „A munka mellett ez az én hobbim. Tehát a mindennapi életem. Ezzel kelek, ezzel fekszek, hobbim is ez, és azt fotózom mindennap szinte, amit én szeretek.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A kiállítást először hat évtizede kezdeményezték a Magyar Szó és a Dnevnik napilap fotóriporterei. A zárt körű rendezvény mintegy tíz éve nyitott a szélesebb közönség felé.

Slobodan Šušnjević, a kiállítás szelektora: „Nem akartuk túlzásba vinni a nagyon aktuális témákkal. Ez volt az előző években, koronavírus és a megszokott események, amelyek minden évben vannak. Meg akartuk egy kicsit bontani ezt a koncepciót, hogy a fényképek a szerzőket képviseljék, hogy az ő kézjegyük legyen az, ami elsődleges ezen a kiállításon.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A kiállítást Dragana Milošević tartományi művelődési titkár nyitotta meg, kiemelve a fotóriporterek munkájának jelentőségét.

„A fényképészeknek valójában gyakran jut ki az a szerencse, hogy jó időben vannak jó helyen, és bemutathatják azt a pillanatot a nyilvánosságnak. Ők valójában tanúk, és mindenképpen a mi életünkről tanúskodnak.”

Idén első alkalommal ítélték oda a Pprsten blendét, azaz a Rekesznyílás gyűrűt, amit Nenad Mihajlović érdemelt ki.

fotó
fénykép
tárlat
kiállítás
Vajdasági Múzeum
Vajdasági Fotóriporterek Egyesülete
Tartományi Művelődési Titkárság
Ótos Annabella
Ótos András
Dragana Milošević

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.