Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rekordszámú alkotás a magyarkanizsai községnapi pályázatokon

2021.10.21
07:26
2021.10.21
18:26
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú alkotás érkezett a Magyarkanizsa község napja alkalmából meghirdetett képzőművészeti, irodalmi és fotópályázatra. Központi gondolatuk az Itt szeretek lenni ‒ Kedvenc helyem a településemen volt.
Pannon RTV

A beérkezett alkotások kiállítására és az eredményhirdetésre is sor került. Összesen három kategóriában nevezhettek az érdekeltek, az alsó osztályosok kollázst készíthettek, a felső osztályosoknak pedig verspályázatot hirdettek meg. A 15 éven felülieket fotópályázattal szólították meg. A legjobb munkákat ajándékkal díjazták.

Vranić Váradi Lívia, protokollügyi és tájékoztatási megbízott, Községi Közigazgatási Hivatal: „Hatalmas öröm a szervezők számára, hogy ebben az évben mindhárom pályázatunkra rekordszámú alkotás érkezett. 18 kollázzsal neveztek a községünk területéről az általános iskolák alsó tagozatai. 36 verset kaptunk, úgy a magyar, mint a szerb tagozatokról. 47 fotó érkezett a fotópályázatunkra. Mi ezt sikerként könyveljük el, és természetesen mindenkinek nagyon köszönjük a részvételt.”

Magyarkanizsa
festmény
rajz
irodalom
község napa
Vranić Váradi Lívia

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű