Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerbia és Magyarország részvételével létrejött a világ első ötoldalú bioszféra-rezervátuma

2021.09.16
14:21
Forrás
euronews
Szerbia és Magyarország is része a világ első, öt országon átívelő bioszféra-rezervátumának. A védett területet szerdán hirdette ki az UNESCO.

Az Ötoldalú Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátum több mint két évtizedes munka eredményeként kapta meg az elismerést, amely új lehetőséget jelent a természeti értékek és a folyók megőrzésében.

Az Ausztrián, Szlovénián, Horvátországon, Magyarországon és Szerbián átívelő rezervátum csaknem 930 ezer hektárt ölel fel. A Mura, a Dráva és a Duna 700 km-es szakaszát érinti, ezzel Európa egyik legjelentősebb folyókat és vizes élőhelyeket felölelő területe. 

Szerbia
Magyarország
bioszféra-rezervátum
UNESCO

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.