Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Szorgosan készülnek a karácsonyra Hertelendyfalván

2018-12-06
18:39
2018-12-06
18:55
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi kézműves foglalkozást tartottak a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben. A karácsonyi készülődésben a székelykevei gyerekek is részt vettek.

Karácsonyi díszeket és rajzokat készítettek a székelykevei és hertelendyfalvi gyerekek. Idén már hatodik alkalommal szervezték meg az adventi időszakban a gyermekek kézműves foglalkozását. Hertelendyfalva és Székelykeve váltakozva rendezi meg a kézműves foglalkozást. Idén Hertelendyfalvára került sor. Papp Mária, elnök, Szalmaszál Ifjúsági Művelődési Egyesület: „Az volt a cél, a gyerekeket valahogy összehozni, hogy minél jobban megismerkedjenek, és közben egy kicsit félremozdítani őket a számítógép meg az okos telefonok mellől. Mi szülők azt vesszük észre, hogy mind több időt töltenek az mellett. Ez egy jó alkalom ismerkedésre is, hogy magyarul beszéljenek egymással.”

A gyerkőcök szívesen társalogtak és dolgoztak együtt az ünnepi díszeken. Pirkov Anikó, Székelykeve: „Csináltam koszorút, azt már lehet felakasztani. Csináltam egy szép rajzot, amelyiket oda akarok adni a családomnak.”

Nagy Mónika, a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület munkatársa szerint a gyerkőcök szívesen részt vettek a karácsonyi készülődésben és mindenki talált számára kedves feladatot: „A nagyobb gyerekek legjobban szerették szerintem ezeket az ajtódíszeket és asztaldíszeket készíteni, mert ez egy kicsit komolyabb munka volt, a kis óvodások és az óvodások, meg a kisebb gyerekek inkább rajzoltak és karácsonyfákat díszítettek a papíron.”

Gráf Dóra, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa karácsonyi meseolvasással is kiegészítette a foglalkozásokat, melyek alapján a gyerekek rajzzal fejezték ki gondolataikat: „Az, hogy a gyerekekkel rajzos foglalkozást csinálunk, ez nekem szakmámba vág, mert grafikus vagyok meg képzőművész, emellett pedig most éppen a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületnek készítek képeslapokat, a logójukat megterveztem, plusz dolgozom egy könyvön is, ami Erdei Ernő verseit fogja tartalmazni.”

A helyiek bíznak abban, hogy a jövőben is megrendezik a gyermekek közös karácsonyi kézműves foglalkozását.

Hertelendyfalva
Székelykeve
karácsony

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.