Ugrás a tartalomra

Tele volt a lovas Mikulás puttonya

2023.12.02
12:04
2023.12.02
16:09
Forrás
Pannon RTV
150 gyermeket ajándékoz meg a hétvégén Zentán és Moholon a Mikulás a zentai Táltos Lovas Klub jóvoltából. Idén a Zentai Közkórház beteg gyermekeit is megajándékozták.

Igaz nem szánkóval, de feldíszítve, krampuszokkal és több fogattal indult útnak reggel a zentai Táltos Lovas Klubból a Mikulás. Otthonaikban látogatta meg a gyerekeket, akik már a kapuban várták a piros ruhást.  

Pósa Dávid, Pósa Lídia, Zenta:

„- Nagyon örültünk, hogy jött és reméljük, hogy jövőre is jön.

Ezek szerint akkor jók voltatok?

Igen, jók voltunk.

Mondtatok e nekik verset? Hogyan, mivel vártátok? -

 Én nem akartam mondani verset.

Én mondtam neki verset és szerintem nagyon örült neki.”

A Mikulás puttonya tele volt csomagokkal. Mindamellett, hogy közel 150 csomagot oszt szét, meglátogatta a zentai Közkórház beteg gyermekeit is.

Bende Ilona, gyermekorvos, Zentai Közkórház: „Most ebben a pillanatban csak két gyermek van osztályunkon. De általában hat, hét, nyolc gyermek szokott lenni, de az ünnep előtt mindig úgy nézzük, hogy aki lehet, otthon a családja körében tölts el az ünnepeket.”

A zentai Táltos Lovas Klub már sokadik éve, hogy megszervezi a csomagosztást. Nagy öröm számukra, hogy jó pár év kihagyás után, most a beteg gyerekeket is megtudták ajándékozni a kórházban. A klub számos programot szervez év közben a gyerekeknek, céljuk pedig, hogy mosolyt csaljanak az arcukra.

Rózsa László, a Táltos Lovas Klub elnöke: „Azt látom, így fiatalabb fejjel én is, hogy egyre több gyermek szereti a lovakat és ez így tol bennünket előre és ez egy nagyon nagy öröm számunkra, mert kihalóban volt a ló iránti szeret.”

A Mikulás és társasága szombaton Zentán hordta szét az ajándékcsomagot, míg vasárnap Moholra látogat el, ahol további 30 gyermek kap csomagot. 

Zenta
Mohol
Táltos Lovas és Fiákeres Klub
Mikulás
Zentai Közkórház

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű