Ugrás a tartalomra

Téli Mese - A varázslatos világ

2022.12.24
16:21
2022.12.26
18:55
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban december 15-e és január 15-e között várják a látogatókat a Téli Mese elnevezésű fesztiválra. A rendezvénynek a több mint két hektárnyi területű Száva park ad otthont, amit az ünnepek alkalmából mesés környezetté alakítottak át.

„Sziasztok barátaim, várunk benneteket itt a Téli Mesében a Belgrád vízivárosban, hogy együtt barátkozhassunk!” - köszönt bennünket a Télapó.

Ünnepi fények, gasztronómiai ínyencségek, változatos programok. Kicsik és nagyok számára egyaránt számos szórakozási lehetőséget nyújt a szerb főváros ünnepi fesztiválja. A legkisebbek ajándékcsomagot kaphatnak, felülhetnek a Télapó szánkójára.

Az ide látogatókat egy varázslatos világ fogadja. Játszótér, labirintus és korcsolyapálya is van kialakítva a gyerekeknek. És ami a legfontosabb ilyenkor, a forralt bor is kapható.

A jégkorizás abszolút kedvencnek számít a rendezvényen, de a különféle ételek kóstolása is népszerű a látogatók körében. Koncerteket is tartanak a helyszínen, lemezlovasok lépnek fel, továbbá rajzfilmvetítések is vannak.

Vesna Mitić: „Belgrádnak épp egy ilyen rendezvényre van szüksége, ez az ami talán hiányzott. Gyönyörű, szavak nélkül maradtam. Nagyon jók a benyomásaim, minden nagyon szép.”

Tijana Lišanin: „Nagyszerű, hogy sok tartalom van a gyerekek számára. Nekem is van gyerekem, legközelebb elhozom magammal.”

Elena, Oroszország: „Csodálatos. Csodaországban érzem magam. Sok fény van, boldog emberek.”

Az előkészületi munkálatok közel egy hónapig tartottak. A rendezvényre a belépés díjtalan. A forralt bor 300 dinárba kerül.

Vuk Tomić, a Téli Mese kreatív igazgatója: „Az emberek általában összehasonlítják ezt a rendezvényt a nyugat-európai országok és városok hasonló rendezvényeivel, ahol ez már hagyomány és évek óta létezik. Kellemes dicséret és jól esik hallani, hogy a mi Téli Mesénket már most a világ legismertebb téli fesztiváljaihoz mérik. Visszajelzésekből nincs hiány, szépek, az emberek el vannak ragadtatva.”

A Téli Mese minden nap 12-től 23 óráig várja a látogatókat a szerb fővárosban.

Téli Mese
Belgrád
vásár

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.