Ugrás a tartalomra
Pixabay/Ymon

Tengerre mennék, de hova lehet?

2020-08-11
07:35
2020-08-11
09:36
Forrás
B92
Hamarosan véget ér a nyár. Sokan még mindig reménykednek, hogy idén eljutnak a tengerre.

Szerbiában még mindig nem stabil a járványügyi helyzet, emiatt több külföldi ország is megtiltotta a belépést a szerb állampolgároknak. Így sokaknak marad az itthoni kikapcsolódás, de ha valaki mégis a sós víz mellett pihenne, van még pár lehetőség erre. Horvátországba például a szerbeknek egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges a beutazáshoz. A magyar állampolgároknak ez nem szükséges. Albániába a szerbiaiaknak minden teszt és karantén nélkül lehet menni. Itt az út a kérdőjeles, hiszen Montenegró lezárta a szerbek előtt a határt. Törökországba sem kell külön vizsgálat és a határok is nyitva vannak, érdekesség, hogy az antalyai régióban hivatalosan két és fél hónapja nem találtak koronavírus-fertőzöttet.

Egyre felkapottabb úti cél Egyiptom is. Az árak valamivel csökkentek az elmúlt évekhez képest és jó hír, hogy nem szükséges PCR-teszt, valamint karantén sem vár a beutazókra. A boszniai Neumot is lehet még választani, hiszen ide is feltétel nélkül szabad az út. A szakemberek azonban a rossz járványügyi helyzet mellett óvatosságra intenek. Nyugati szomszédunknál az elmúlt 24 órában 16 halottat és 171 új fertőzöttet jegyeztek.

nyaralás
tenger
koronavírus
utazás

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű