Ugrás a tartalomra

Tűzoltóautóval érkezett a Mikulás a martonosi gyerekekhez

2023.12.07
10:35
2023.12.07
17:02
Forrás
Pannon RTV
Az idén is az egész falut bejárta a nagyszakállú, és 35 olyan kisgyerekhez látogatott el, akik aktívan részt vesznek a helyi tűzoltó egyesület tevékenységeiben.

Izgatottan várták a Mikulást a martonosi tűzoltógyerekek. Nem is kellett sokat várniuk és kivilágított, díszes tűzoltóautóval meg is érkezett a fehérszakállú. A 10 éves Császár Adél is boldogan vette át a neki szánt csomagot.

„ Hiszek is a Mikulásban, és szeretem a tűzoltóságot is.
- Mit hozott neked a Mikulás?
- Hát egy ilyen csomagot.
- Hogyan készültél az érkezésére?
- Anyuval már nagyon vártuk, úgyhogy már el is készülődtünk.”

A programot második alkalommal szervezték meg, és hagyományt szeretnének belőle teremteni.

Bajtai Balázs, elnök, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Martonos: „A tavalyi évben kitaláltuk, hogy csinálnánk egy tűzoltó Mikuláspartit a gyerekeknek. Kaptunk egy németországi barátunktól 30 Mikuláscsomagot. Próbálnánk ezen keresztül bevonzani a fiatalságot a tűzoltósághoz, és úgy néz ki, hogy sikerült is, tavaly 20 tűzoltógyerekünk volt, az idén már 35 tűzoltó gyerekhez kell, hogy házhoz menjünk, hál' Istennek.”

A kis édességcsomagot csillogó szemekkel vették át a gyerkőcök, akiknek mindenképp maradandó élményt nyújtott az idei Mikulás.

Martonos
Mikulás
tűzoltóautó

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.