Ugrás a tartalomra

Újabb vihar csaphat le a hétvégén Nyugat-Európára

2020.02.12
14:40
Forrás
Euronews
A Ciara nevű ciklon pusztítását követően néhány nappal Dennis érkezik meg a térségbe.

Az előrejelzések szerint Dennis valamelyest kíméletesebb lesz Európához mint elődje, de így is heves szél és tetemes mennyiségű csapadék várható elsősorban Nagy-Britanniában. A szél sebessége a szárazföldön elérheti a 80, a tengerparton és a dombos tájakon a 95 kilométert is óránként.

A vihar a szigetország mellett Franciaországot és a Benelux államokat éri majd el. A meteorológiai modell szerint a Balti-tenger felé távozik, azaz a Ciarától eltérően elkerüli a Kárpát-medencét.

vihar
Ciara
ciklon
Európa
Nyugat-Európa

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.