Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Vajdasági települések is ringbe szállnak a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen

2021.05.26
12:14
2021.05.26
20:48
Forrás
Pannon RTV
Idén először határon túli magyar lakta települések is indulhatnak a Magyarországon 28 éves hagyománnyal rendelkező Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. A programra már több vajdasági település is jelezte részvételi szándékát.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa is részt vesz a versenyen. A Tisza-menti községben az elmúlt években több közterületű fejlesztés is megvalósult, az önkormányzat pedig mindezt népszerűsíteni is szeretné.

Varnyú Zoltán, a magyarkanizsai városi kertészet vezetője: „Gondolok itt elsősorban a mögöttünk lévő Népkertre, amelynek központi része a régi fényében pompázik. Vagy a Jézus Szíve szobornál megújult kis térre, amely a város egyik gyöngyszemé vált. A tavalyi évben pedig a városközpont egyik parkja újult meg.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsán kívül Topolya, Szabadka, Zenta, Ada és Törökkanizsa is jelezte csatlakozási szándékát. A versenyre kizárólag önkormányzati települések jelentkezhetnek, a részvétel ingyenes. A regisztráció és a települések bemutatkozása is online felületen történik. A zsűri a település köztereinek, zöldterületeinek állapotán kívül figyelembe veszi a település környezetvédelmi programjait és a turisztikai fejlesztéseket is. A program vajdasági koordinátora a magyarkanizsai LandART civil szervezet.

Sáfrány Túrú Ágnes, a LandART civil szervezet  elnöke: „A verseny a célja, hogy a motiválja a településeket egy rendezett és turisztikailag vonzó településkép kialakítására, a környezettudatos gondolkodásmód megerősítésére, a településen élők összefogásának ösztönzésére és életminőségük javítására, valamint természeti és építészeti örökség megőrzésére.”

A versenyre június 15-ig lehet jelentkezni. Bővebb információt a programmal kapcsolatban a magyarkanizsai LandART civil szervezet tud nyújtani a 063/8-240-557-es telefonszámon.

Vajdaság
Magyarkanizsa
Ada
Zenta
virág
Virágos Magyarország
köztér
LandART

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.