Ugrás a tartalomra
Felhőszakadás után Svájcban
Tanjug via AP/Valentin Flauraud/Keystone

Viharok, áradások sújtják Európát

2018-06-13
03:34
2018-06-13
04:38
Forrás
kiderül.hu, hvg.hu, karpatinfo.hu, blic.rs
Az Európa középső részén hullámzó frontálzóna jelentős mennyiségű csapadékot hozott magával. A kontinens nagy részén szélsőséges időjárási események egész sora követi egymást.

Angliában sárga figyelmeztetést adtak ki a heves esőzések és zivatarok miatt.

Párizs közelében a kisebb patakok is kiáradtak és elöntötték a környező településeket.

Németországban autókat sodort magával a víz.

Nem kímélte az időjárás Ausztriát sem, ahol kedden jégeső hullott. Grazban a szél fákat tépett, egy letört faág egy ember halálát okozta.

Zágrábban is fákat csavart ki a viharos szél, a felhőszakadás aluljárókat, pincéket árasztott el. Záporok, zivatarok nehezítik a közlekedést a horvátországi utakon.

Kárpátalján narancs méretű jég esett.

Magyarországon a napi csapadékrekord dőlt meg a Bükkben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint 1901 óta Magyarországon ez a nyolcadik legnagyobb napi csapadékmennyiség.  

A következő napokban is folytatódik a zivataros, viharos időjárás, így várhatóan számos helyen kell újabb lokális árvizekre, felhőszakadásra számítani.

Európa
vihar
jég

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.