Ugrás a tartalomra
Felhőszakadás után Svájcban
Tanjug via AP/Valentin Flauraud/Keystone

Viharok, áradások sújtják Európát

2018-06-13
03:34
2018-06-13
04:38
Forrás
kiderül.hu, hvg.hu, karpatinfo.hu, blic.rs
Az Európa középső részén hullámzó frontálzóna jelentős mennyiségű csapadékot hozott magával. A kontinens nagy részén szélsőséges időjárási események egész sora követi egymást.

Angliában sárga figyelmeztetést adtak ki a heves esőzések és zivatarok miatt.

Párizs közelében a kisebb patakok is kiáradtak és elöntötték a környező településeket.

Németországban autókat sodort magával a víz.

Nem kímélte az időjárás Ausztriát sem, ahol kedden jégeső hullott. Grazban a szél fákat tépett, egy letört faág egy ember halálát okozta.

Zágrábban is fákat csavart ki a viharos szél, a felhőszakadás aluljárókat, pincéket árasztott el. Záporok, zivatarok nehezítik a közlekedést a horvátországi utakon.

Kárpátalján narancs méretű jég esett.

Magyarországon a napi csapadékrekord dőlt meg a Bükkben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint 1901 óta Magyarországon ez a nyolcadik legnagyobb napi csapadékmennyiség.  

A következő napokban is folytatódik a zivataros, viharos időjárás, így várhatóan számos helyen kell újabb lokális árvizekre, felhőszakadásra számítani.

európa
vihar
jég

Most

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.