Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Visszatérhet az ócskapiac régi fénye?

2021-02-21
13:23
2021-02-21
18:00
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon. Korábban sok vásárló érkezett a környező országokból is.

Annak ellenére, hogy a hónap elejétől ismét PCR-teszt és karantén kötelezettség nélkül járható a magyar-szerb határ, a külföldi, sőt a tavaszias idő ellenére még a hazai vásárlók is ritkábban látogatnak el a közkedvelt piacra.

Még mindig kevés a látogatója, a vásárlója a szabadkai ócskapiacnak. Az eladók nagy veszteségről panaszkodnak, ugyanis bevételük nagy része a magyarországi vásárlóktól származott. Azonban annak ellenére, hogy február eleje óta PCR-teszt és karanténkötelesség nélkül lehet Magyarországról Szerbiába utazni, még mindig kevesen keresik fel a szabadkai ócskapiacot.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Friss burek, szaftos pljeskavica és az ellenállhatatlan csevap mellett a piac emlékezetes hangulata a járványhelyzet ellenére továbbra is csalogatja látogatóit Magyarországról is.

Mihályi András és Orsik Péter, Székesfehérvár, Magyarország:
„- Én először vagyok itt.
- Én életemben harmadszor, de mind a három az előző évre esett eddig, de nagyon tetszik a hangulata, úgyhogy visszajáró vendég leszek mindenképpen.”

Amint alkalma adódott, a szegedi Vass Viktória azonnal meglátogatta a piacot.

Vass Viktória, Szeged, Magyarország: „A hangulata, meg az emberek, hogy magyarul beszélnek, tudunk forintért vásárolni, ami nagyon fontos. Nem kell pénzt beváltani. Kedves a kiszolgálás, és mindent megkapunk, amire szükségünk van.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Rosszabb időszakát éli a szabadkai ócskapiac - mondja Ábrahám Elvira árus. Nemcsak a külföldi vásárlók hiányoznak, hanem a hazai vevők száma is megcsappant.

Ábrahám Elvira, árus: „A piac pang, a piac üres. A hétköznapok katasztrofálisak. Hétvégén, most a szép időben kijöttek, de szerintem csak sétálnak. Nincs az embereknek pénzük, ez tény és való. Szerintem az utolsókat nyomják, mint ahogy mi is az utolsókat nyomjuk. Ez a szomorú igazság.”

Az eladók arról számoltak be, hogy nagyon sok árus felhagyott munkájával a piacon, ugyanis annyira megcsappant a vásárlók száma, hogy vesztességes lett volna tovább dolgozniuk. A csarnokokban több asztal is üresen áll.

szabadkai ócskapiac
ócskapiac
koronavírus-járvány

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.