Ugrás a tartalomra

14. Gion Nándor Olvasási Verseny

2023.12.09
12:46
2023.12.09
17:16
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 14. alkalommal rendezte meg a Gion Nándor Olvasási Versenyt az általános iskolások felső tagozatai számára.

Vajdaság több településéről összesen 179 diák jelentkezett a versenyre. A megmérettetés fő célja a diákok olvasásra való ösztönzése és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése. Az első és második helyezett egy balatoni kirándulást nyer, a harmadik helyezett pedig felvételt kap az Újvidéken megrendezésre kerülő nyári irodalmi táborba. Emellett minden díjazott értékes könyvnyereményben is részesül. A versenynek az újvidéki Nikola Tesla Általános Iskola adott otthont. 

Habram Judit, szervező: „Mindenképpen a kortárs irodalomra fókuszáltunk, mert azt gondoljuk, hogy a szervezőkkel egyetértve, a kortárs irodalom talán az, ami a legközelebb áll a gyerekekhez. A legjobban megszólítja őket, az ő problémáikra próbál próbál felelni, és az ő kérdéseikre próbál választ nyújtani. Úgy néz ki, hogy ez bevált, és örömmel olvassák a fiatalok ezeket a könyveket.”

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Gion Nándor Olvasási Verseny

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű