Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

2021.10.23
18:01
2021.10.23
18:44
Forrás
Pannon RTV
Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Az egybegyűltek ünnepi műsorral tisztelegtek a Művelődési Ház melletti emlékműnél.

Pannon RTV

Vass Zoltán, helytörténész, Horgos: „1956 októberében, ahogy a pesti forradalom kitört, a menekültek megindultak Jugoszlávia irányába is. Érdekes módon kezdetben nem azok menekültek, akik a forradalmárok voltak, hanem pont azok, akik a forradalom elől menekültek. Ahogy a forradalom átcsapott szabadságharcba, és ahogy a szovjetek eltiporták a szabadságharcot, onnantól a forradalmárok menekültek Jugoszlávián keresztül. Itt rövid időt tudtak csak eltölteni, hiszen az állam gondoskodott róla, hogy lehetőleg ne maradjanak itt a magyarlakta térségben.”

1956-os forradalom és szabadságharc
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
1956-os megemlékezés
56-os emlékmű
Horgos

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű