Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

200 felett az új koronavírus-esetek száma Szerbiában

2020-10-18
15:28
Forrás
covid19.rs,B92, Prva TV
Dr. Predrag Kon szerint jelenleg nem vagyunk túl kedvező helyzetben a koronavírus terjedését illetően.

214 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba Szerbiában a legutóbbi összesítés óta. Egy nap alatt 3325 embert teszteltek. Két személy vesztette életét a kór szövődményeinek következtében, így az elhunytak száma 776-ra emelkedett. Jelenleg 390 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány márciusi megjelenése óta Szerbiában 36160 fertőzöttet regisztráltak.

Ismét rendkívüli járványhelyzet lehet Szerbiában?

Aggódik az óvintézkedések be nem tartása és a maszkhasználat elmulasztása miatt dr. Predrag Kon. A járványügyi szakember a Prva Televízió vendégeként elmondta, Szerbia nem túl kedvező helyzetben van a koronavírus-járványt illetően. Szerinte akár már a jövő hét végére rendkívüli járványhelyzet lehet az országban, emiatt pedig szigorításokat vezethetnek be.

Dr. Kon azt mondta, senki se gondolja, hogy mi valamiért különlegesek vagyunk, elér hozzánk is az, ami jelenleg Horvátországban zajlik. Most Belgrádban a legaggasztóbb a járványhelyzet, naponta több mint száz koronavírus-fertőzöttet fedeznek fel.

járvány
koronavírus
Dr. Predrag Kon
szigorítások
maszk
óvintézkedések

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.